Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ομπάμα: Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στη Βοστώνη

  ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΗΠΑ
«Πράξη τρομοκρατίας» χαρακτήρισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, έχοντας αποφύγει από την πρώτη στιγμή να μιλήσει ευθέως για ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Ο δράστης παραμένει άγνωστος, πρόσθεσε.
Ομπάμα: Τρομοκρατική πράξη οι επιθέσεις στη Βοστώνη

Σε μια σύντομη εμφάνιση στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι αρχές του FBI ερευνούν για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για μια ξένη ή εγχώρια ομάδα ή για κάποιον «μοχθηρό μεμονωμένο δράστη».

«Κάθε φορά που βόμβες στοχεύουν αθώους πολίτες, πρόκειται για μια πράξη τρομοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά, καταδικάζοντας τις δύο εκρήξεις στον παραδοσιακό Μαραθώνιο της Βοστώνης, σαν μία «ειδεχθή και δειλή ενέργεια».
«Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι το ποιος πραγματοποίησε την επίθεση και το γιατί, καθώς και το αν σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από μια τρομοκρατική οργάνωση ξένη ή εγχώρια, είτε πρόκειται για μια ενέργεια ενός μοχθηρού ατόμου» πρόσθεσε.
Κάλεσε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να ελέγχουν ύποπτες δραστηριότητες, όπου κι αν βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου