Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Όχι» στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα πει ο Τσίπρας



Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, στο φόντο της συμφωνίας της με την τρόικα, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.


Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει πρωτίστως να απαντήσει στο ερώτημα πώς μπορεί η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, χωρίς να εφαρμόζει την πολιτική του μνημονίου και αναμένεται να υποστηρίξει ότι αυτός ο δρόμος είναι ρεαλιστικός αρκεί να υπάρχει μία κυβέρνηση, που δεν θα συνθηκολογεί απέναντι σε εκβιασμούς από την τρόικα και το Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία και θα διατυπώσει την εκτίμηση ότι το μνημόνιο είναι εκείνο, που οδηγεί στην καταστροφή τόσο την οικονομία, όσο και τη χώρα. Θα απορρίψει δε τη συνταγή των απολύσεων από το δημόσιο, με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρξει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με κύριους άξονες τη φορολόγηση του πλούτου, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα θα γίνει στις 15:15 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο το συνέδριο του Economist.  

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου