Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ> O Κώστας Σημίτης προαναγγέλει την δημιουργία κόμματος (Φλωρίδης) ανάμεσα σε ΝΔ και ΚΚΕ!


Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ του"Κουρδιστού Πορτοκαλιού" για τα νέα κόμματα που ετοιμάζονται, έρχεται οΚώστας Σημίτης να μας επιβεβαιώσει κάνοντας λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός κόμματος ανάμεσα στη ΝΔ και το ΚΚΕ. 

(Πρόκειται για το κόμμα του Γιώργου Φλωρίδη για το οποίο γράφαμε>(Οι σημιτικοί εκτιμούν ότι ήγγικεν η ώρα να εκδηλωθούν με έναν νέο φορέα ο οποίος θα έχει στόχο την επανίδρυση της Ευρώπης. Αυτό είναι το όραμα του Σημίτη και μην εκπλαγείτε αν εδώ δείτε να φιγουράρει και το όνομα γνωστού δημοιογράφου του Mega!)

«Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων δεν θα δημιουργηθεί, υπάρχει σήμερα», υπογραμμίζει ο Κώστας Σημίτης, εκφράζοντας έτσι τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής»ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει επίσης την ανάγκη δημιουργίας ενός «πόλου» μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, που να εκπροσωπεί τις δημοκρατικές, εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.
«Τι θα πει δεν θέλουν; Να θελήσουν. Την προηγούμενη φορά που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις αφίχθη ο Παπάγος!», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας έτσι σε όσους αντιστέκονται σε αυτή τη συνεννόηση
Παράλληλα, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της αντίληψη για το τι ζητεί, τι είδους συμπαράσταση επιδιώκει και ποια θέματα είναι σε θέση να προωθήσει και να βρει αξιόπιστες λύσεις.

«Εμείς πρέπει να έχουμε σχέδιο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στη διαπραγμάτευση, με στόχο να αποφύγουμε την περιθωριοποίησή μας» λέγεται ότι επισημαίνει σε συνομιλητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου