Τρίτη 21 Μαΐου 2013

H Nτόρα προαλείφεται για Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

H Nτόρα προαλείφεται για Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν


Βαλίτσες για τις Βρυξέλλες ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρει το πράσινο φως από τον Αντώνη Σαμαρά για να αναλάβει τη θέση της Επιτρόπου στην Κομισιόν το 2014, μόλις λήξει η θητεία της Μαρίας Δαμανάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και της πρώην υπουργού και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ βρίσκεται στο τελικό στάδιο αφού η Συγγρού αναγνωρίζει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα πολιτικό πρόσωπο με διεθνές κύρος και προσβάσεις στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρώπης.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι οι σχέσεις των δύο πολιτικών είναι άριστες και ο κ. Σαμαράς έχει εκτιμήσει το γεγονός ότι η πρώην αντίπαλός του συστρατεύτηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ για χάρη της παράταξης στις τελευταίες εκλογές.
Από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην υπουργός έχει ξεκινήσει ήδη έναν κύκλο επαφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλίσει ως Επίτροπος ένα χαρτοφυλάκιο, όπως η Ανάπτυξη ή η Ενέργεια, που θα μπορούσε να αποδώσει οφέλη στην Ελλάδα.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου