Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας στον Κουβέλη για την ΕΡΤ.



Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται η προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου και της ΔΗΜΑΡ, προτού το θέμα της ΕΡΤ τεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την προσεχή Δευτέρα.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Φώτης Κουβέλης είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη  Σταμάτη.



Αποστολή του κ. Σταμάτη, εξ απορρήτων συμβούλου του κ. Σαμαρά, ήταν να πείσει τον κ. Κουβέλη να συμφωνήσει σε μία συμβιβαστική πρόταση με δύο άξονες: α) άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με ντοκιμαντέρ και εκπομπές σε επανάληψη και β) αποδοχή της πρότασης για κλείσιμο της παλαιάς ΕΡΤ και δημιουργία ενός νέου φορέα.

Κατά πληροφορίες, η συνάντηση των κ.κ. Κουβελη και Σταμάτη δεν οδήγησε σε γεφύρωση του χάσματος. Και αυτό, διότι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να επέμεινε στην άποψή του για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ υπό την παλαιά της μορφή. Προοπτική, την οποία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δείχνει προς το παρόν να αποκλείει.

Η μικρή αναδίπλωση της κυβέρνησης δεν γίνεται αποδεκτή από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία με τη στάση της δείχνει να ωθεί τα πράγματα στα άκρα -ακόμα και σε πρόωρες εκλογές-, αφού η αδυναμία συμφωνίας για το μέλλον της ΕΡΤ, θα σηματοδοτήσει την κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος.

Η συνάντηση των κυρίων Σταμάτη και Κουβέλη έγινε με αφορμή τις διαβουλεύσεις των κυβερνητικών εταίρων για την ΕΡΤ, εν όψει και της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Της συνάντησης των δύο ανδρών είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία, χθες το πρωί, με στόχο την αποκλιμάκωση της πολιτικής έντασης, που προκλήθηκε μετά την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η συνάντηση έγινε τρεις μέρες πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Διήρκεσε 35 λεπτά και, στη διάρκειά της, ο κ. Κουβέλης διαμήνυσε ότι επιθυμεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και όχι μια μεσοβέζικη λύση με ντοκιμαντέρ και εκπομπές σε επανάληψη.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε, αν γίνει δεκτή η πρότασή του, να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.

Με αυτές τις θέσεις, όπως ενημέρωσε τον κ. Σταμάτη, θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.
Επικοινωνία Σταμάτη με Βενιζέλο
Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Σταμάτη να επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να παρέμεινε ανένδοτος στη θέση του για ΄'αμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και παρέπεμψε τον κ. Σταμάτη στη χθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου