Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

«Όχι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

«Όχι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
«Όχι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Κοινή στάση εξακολουθούν να κρατούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ΕΡΤ, ακόμα και μετά τη νέα πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου, που εκφράστηκε δια του ίδιου του πρωθυπουργού και θα εξασφάλιζε υπό συνθήκες, τη στοιχειώδη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, δείχνουν αμετακίνητοι, να μη συζητούν τίποτα λιγότερο από την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με πλήρες πρόγραμμα, τις κινήσεις αναδιάρθρωσής της όσο βρίσκεται «εν κινήσει» και την άμεση άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. 

Σημειώνοντας δε, στο παρασκήνιο ότι η αιφνιδιαστική πρόταση του πρωθυπουργού (για ορισμό επιτροπής διακομματικής αποδοχής, με στόχο την εκκίνηση μετάδοσης προγράμματος της ΕΡΤ και άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει φέρει στη Βουλή, ώστε να προχωρήσει η συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων και «να αποφευχθούν περιπέτειες για τον λαό») χθες το απόγευμα, δεν συνιστά κάτι διαφορετικό από την κωδικοποίηση όσων τους είχε προτείνει σε επαφές που είχε μαζί τους νωρίτερα μέσα στην μέρα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, επαναλαμβάνουν την αρνητική τους απάντηση. Παραπέμπουν, δε, για τα… σπουδαία στη σύσκεψη αρχηγών που προγραμματίζεται για το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Κανένας πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει και άλλου τύπου επαφές και επικοινωνίες εντός του Σαββατοκύριακου.

Ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνεται ότι το κίνημα «έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνεια», με στελέχη να επεξηγούν ότι «η δήλωση του κ. Σαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».

Στην αρχική της στάση επιμένει και η Δημοκρατική Αριστερά, που τάσσεται υπέρ του ορισμού μίας επιτροπής κύρους που θα εξετάσει μοντέλα του εξωτερικού και θα εφαρμόσει το καλύτερο για την αναδιάρθρωση και την καλύτερη λειτουργία της ΕΡΤ στη συνέχεια, αλλά όλα αυτά, με τη δημόσια τηλεόραση σε λειτουργία. 

Και κάπως έτσι, τα δύο κόμματα έρχονται ακόμα κοντύτερα, έστω και κατά ένα βήμα τη φορά.


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου