Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Μιλάμε για κρίση πολιτική και κοινωνική

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Μιλάμε για κρίση πολιτική και κοινωνική
ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Μιλάμε για κρίση πολιτική και κοινωνική

"Η κρίση ήταν  κατ' αρχήν οικονομική, χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική ,αλλά τώρα μιλάμε για  μια κρίση απολύτως και άμεσα πολιτική και κοινωνική", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος  στη συνέντευξη Τύπου του «Φόρουμ Ευρωπαίων Προοδευτικών» στο Παρίσι.


"Πρέπει να διατηρήσουμε τις δημοκρατικές μας αξίες, να παλέψουμε ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ενάντια στις ναζιστικές επιλογές στην Ελλάδα. Πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή, τον κοινωνικό ιστό. Γι αυτό το λόγο πρέπει να ξεπεράσουμε τη λιτότητα. Γι αυτό και πρέπει να επαναπολιτικοποιήσουμε το διάλογο για τη θεσμική δομή της Ευρώπης, για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε υπάρχει ένα μέγιστο πρόβλημα: "η απασχόληση και προπάντων η απασχόληση των νέων. Ένας κίνδυνος που βρίσκεται ενώπιόν μας είναι να επανέλθουμε στην ανάπτυξη χωρίς απασχόληση. Αυτό είναι το περίφημο jobless growth. Πρέπει να παρέμβουμε σε επίπεδο ΕΕ με τις απαραίτητες δημοσιονομικές εναλλακτικές λύσεις άμεσα. Και πρέπει να παρέμβουμε και σε εθνικό επίπεδο".
Υπάρχει επίσης, σημείωσε, το πρόβλημα του δημοσίου  χρέους.  "Γιατί στην Ελλάδα βρισκόμαστε τώρα στη θέση να προτείνουμε μια βαθιά αλλαγή πολιτικής; Διότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και -επιτρέψτε μου να προσθέσω- χάρη στις πολιτικές θυσίες του ΠΑΣΟΚ πετύχαμε μια εντυπωσιακή μείωση του δημοσιονομικού μας ελλείμματος". 

"Ο Αρλέμ Ντεζίρ είπε ότι το διαρθρωτικό δημοσιονομικά μας έλλειμμα είναι τώρα 0,2%. Πετύχαμε τον στόχο σε ό,τι αφορά το έλλειμμα. Εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα του χρέους παρά το «κούρεμα". Ναι, διότι έχουμε μια σωρευτική ύφεση που επηρέασε αρνητικά το ΑΕΠ μετά την αναδιάρθρωση του χρέους. Και είχαμε επίσης το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού μας συστήματος, όχι μέσω  του ESM. Γι αυτό το λόγο χρειαζόμαστε θεσμικές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά την «αμοιβαιοποίηση»  του κινδύνου καθώς  αυτός ο κίνδυνος αφορά το μέλλον και όχι όσα έχουν γίνει ως σήμερα", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου