Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΣΧΕΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΝ ΤΟ DOMAIN NAME

NERITSHMA
ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ

Την προχειρότητα με την οποία προετοιμάστηκε το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ μαρτυρά μια σημαντική λεπτομέρεια που προέκυψε μετά την έρευνα του XanthiPress.gr για το domain name που θα έπρεπε να έχει κατοχυρωθεί (nerit.gr) για να έχει υπόσταση στο ίντερνετ.


Το domain, όπως προκύπτει από τη σχετική αναφορά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας κατοχυρώθηκε μόλις το πρωί της Τετάρτης, δηλαδή την επομένη της ανακοίνωσης του σχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, όχι από κάποιο κρατικό φορέα αλλά από ιδιώτη (που προφανώς αντιλήφθηκε τη γκάφα και φρόντισε να κατοχυρώσει για δικό του λογαριασμό το όνομα ώστε να το μεταπωλήσει !)

Προσπάθησαν την επομένη να πάρουν πίσω το όνομα;

Η σχετική έρευνα στο χώρο του διαδικτύου και των μεταπωλητών domains εντόπισε πληροφορίες για ενέργειες που έχουν γίνει την επομένη που έγινε αντιληπτή η σοβαρή παράλειψη, προκειμένου το domain name να επιστρέψει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεποικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Όμως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται παρά μόνο για τα τοπωνύμια και άρα αν ποτέ εφαρμοστεί το σχέδιο «ΝΕΡΙΤ» θα πρέπει να εξαγοραστεί το όνομα, δηλαδή να ξεκινήσει η σπατάλη πριν ακόμη ανοίξει η νέα ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι το ίντερνετ για το δημόσιο ενημερωτικό φορέα δεν είναι απλώς μια διεύθυνση όπου θα έχει τη σελίδα του αλλά το πιο πρώτο και πιο βασικό συστατικό για να εκδηλώσει μια από τις τρεις ενημερωτικές δραστηριότητες, πια, μαζί με τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Τέλος, ακόμη και αν κάποιος υποστηρίξει ότι ο ιδιώτης ενεργούσε για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ (;) το γεγονός ότι κατοχυρώθηκε, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου, τα λέει όλα.

Αναλυτικά η αναφορά του ΙΤΕ:

Domain Name:nerit.gr

Domain Handle:db2ca1101e4394925b0ede07cada7a7df-gr

Protocol Number:2104443

Creation Date:12-6-2013

Expiration Date:11-6-2015

Updated Date:12-6-2013

Registrar:WEBTEC

Registrar Referral URL:http://www.webtec.gr

Registrar Email: domains@webtec.gr
Whois Server:

Bundle Name:nerit.gr

Name Server:ns1.webtec.gr

Name Server:ns2.webtec.gr

πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου