Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με 4 «καυτά» μέτωπα

samaras
Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μέσα στον μήνα Αύγουστο, που αποτελεί την «καρδιά» του καλοκαιριού, θα «παιχθούν» πολλά που έχουν άμεση σχέση με τη γενικότερη πορεία της χώρας και κυρίως με την προσπάθεια για έξοδο από την πολύπλευρη κρίση.
Ο μήνας αυτός θα ξεκινήσει με το σημαντικό ραντεβού που θα έχει ο κ. Σαμαράς στον Λευκό Οίκο. Στις 8 Αυγούστου θα βρεθεί στο οβάλ γραφείο έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, και με μια ατζέντα ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς σε αυτήν θα περιληφθούν θέματα που αφορούν κεντρικά την οικονομία, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις Αμερικανών στην Ελλάδα, την ενέργεια, την ανακήρυξη ΑΟΖ αλλά και την εξωτερική πολιτική.
Μέσα στον ίδιο μήνα ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να κλείσει, σύμφωνα με το “Εθνος”, σημαντικά μέτωπα και συγκεκριμένα τα εξής:

- Διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων. Η εντολή τους προς τους υπουργούς είναι σαφής και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία να έχουν ολοκληρώσει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και να έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων έτσι ώστε να αποφευχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου τα «οριζόντια μέτρα».
- Έσοδα. Το κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζεται καθησυχαστικό καθώς θεωρεί ότι τα όποια προβλήματα μέχρι στιγμής στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής δηλώσεων θα ξεπεραστούν και πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι.
- ΦΠΑ στην εστίαση. Ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή σε όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία να προχωρήσουν από 1η του μηνός σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι κόβουν αποδείξεις και πόσοι έχουν ρίξει πραγματικά τις τιμές.
- Ιδιωτικοποιήσεις. Σειρά έχουν πάρει δύο μεγάλες εταιρείες του Δημοσίου. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η προετοιμασία για τη ΔΕΗ. Μέσα στο καλοκαίρι επίσης θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση το εάν και πότε θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.
Τον Αύγουστο θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις έτσι ώστε με την είσοδο του φθινοπώρου να είναι έτοιμοι να «τρέξουν» οι σχετικοί διαγωνισμοί.


πηγή: kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου