Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το nerit.gr πρέπει να μείνει ανοιχτό.. Αν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για συναλλαγές θα το κάνουμε πιτσαρία…

Στις 12 Ιουνίου ο Σίμος Κεδίκογλου βγαίνει και να ανακοινώνει το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε .  Ταυτόχρονα ανακοινώνει την πρόθεση της κυβέρνησης για τη σύσταση ενός νέου φορέα που θα ονομάζεται  ΝΕΡΙΤ  (το Ι στο νεριτ σημαίνει ιντερνετ) . Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει πως πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ υπάρχει ένα  οργανωμένο σχέδιο,  ένα σχέδιο που η κυβέρνηση επεξεργαζόταν πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες.  Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ως σύγχρονη εταιρεία (συμπλήρωνε τότε ο Σίμος & τα κυβερνητικά στελέχη) θα δώσει μεγάλη έμφαση στο διαδίκτυο και στις νέες τεχνολογίες , θα είναι μία σύγχρονη ραδιοτηλεόραση..
Εμείς στο troktiko.eu γνωρίζαμε πως τα περι οργανωμένου σχεδίου ήταν τροφή για τους ιθαγενείς.  Γνωρίζαμε πως η ΕΡΤ Α.Ε.  έκλεισε σε μια ημέρα νταηλίκι μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η τρόικα που απαιτούσε δημοσιοϋπαλληλικό αίμα. Γνωρίζαμε επίσης πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα μεγάλο τεστ που αν πετύχαινε θα αποτελούσε την αρχή για το κλείσιμο δεκάδων οργανισμών του δημοσίου με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. .
pizza-samok-copy
Φυσικά αγνοήσαμε τα παραμύθια του Κεδίκογλου και ξεκινήσαμε από τη πρώτη στιγμή να τα χώνουμε στην κυβέρνηση απαιτώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. και την αναδιοργάνωση εν λειτουργία.

Βέβαια όπως πάντα, όταν η κυβέρνηση κάνει μια πατάτα και βγαίνει κάποιος και ασκεί κριτική του την πέφτουν αστραπιαία οι φιλοκυβερνητικοί…
«ΜΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ; ΤΙ ΛΕΤΕ; ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΡΤ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΝΕΡΙΤ, ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΗΔΗ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ» έλεγε σε συνεργάτη μας εκείνο το πρωί κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με αφορμή ανάρτηση μας με την οποία χαρακτηρίζαμε χουντική την απόφαση της κυβέρνησης για το μαύρο στην ΕΡΤ.
Ρε παιδιά λέμε μεταξύ μας, μήπως τους αδικούμε τους ανθρώπους; Μήπως όντως έχουν σχέδιο & όραμα;  Να το ελέγξουμε… αλλά πώς;
Αν έχουν σχέδιο & θέλουν να δώσουν και βαρύτητα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δε μπορεί, θα κατοχύρωσαν το nerit.gr σκεφθήκαμε…
Ψάχνουμε και τι να δούμε..  Το nerit.gr ήταν ελεύθερο για κατοχύρωση…. Δεν είναι δυνατόν, δεν έκαναν ούτε το πλέον προφανές…
Έτσι κατοχυρώσαμε εμείς το nerit.gr και ανεβάσαμε την παρακάτω ιστοσελίδα:
neritgr
Ταυτόχρονα βγάλαμε και ανακοίνωση (διαβάστε την εδώ) με την οποία δώσαμε διευκρινίσεις για το σκοπό της πρωτοβουλίας μας που δεν ήταν άλλος από το να αποδείξουμε πως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την ΝΕΡΙΤ & πως η κυβέρνηση έλεγε ψέματα..
Χαμός στα social networks, 100.000 χτυπήματα στο site σε λιγότερο από 1 ώρα… Τα συστημικά ΜΜΕ σε αδιέξοδο… Παρά τις προφανείς εντολές, δεν μπορούσαν να θάψουν το θέμα… Βλέπεις το troktiko.eu μπορεί να μην το αναφέρουν ούτε στα κανάλια τους, ούτε στις εφημερίδες τους αλλά το διαβάζουν περισσότεροι από 1.000.000 Έλληνες … Τα συστήματα αποδελτίωσης του διαδικτύου στο Μαξίμου & στη Συγγρού είχαν χτυπήσει κόκκινο… Πανικός…
Η είδηση σε λίγη ώρα αναρτήθηκε και στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων ΜΜΕ παγκοσμίως… Βloomberg, the wall street journal, liberation και δεκάδες άλλες ανά τον κόσμο αναμεταδίδουν πως μέσω της κατοχύρωσης του nerit.gr από το troktiko.eu αποδείχθηκε πως η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο & ασκούν κριτική στην προχειρότητα της κυβέρνησης.
Όλα αυτά μέχρι το nerit.gr λίγες ώρες αργότερα απλώς σταματήσει να είναι προσβάσιμο μετά από παράνομη απόφαση του Προέδρου της ΕΕΤΤ κ. Λεωνίδα Κανέλλου. Όπως μάθαμε στη συνέχεια ο Κανέλλος έκλεισε το site γιατί του το ζήτησε επισήμως ο Γιάννης Στουρνάρας… Η ΕΕΤΤ βέβαια υποτίθεται πως είναι ανεξάρτητη αρχή αλλά στην Ελλάδα η φράση «Ανεξάρτητη Αρχή» ακούγεται ως ανέκδοτο…
Άμεσα από τη πρώτη στιγμή οι φίλοι μας στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» μας υποστήριξαν & δήλωσαν πρόθυμοι να μας βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Έτσι μεταβιβάσαμε την ιδιοκτησία του domain name nerit.gr στην εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα για καλύτερη νομική εκπροσώπηση & ξεκινήσαμε κοινό αγώνα για την ελευθερία του διαδικτύου.
Την Τετάρτη εκπρόσωποι του troktiko.eu & της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ» βρεθήκαν στα γραφεία της ΕΕΤΤ για κοινή ακρόαση με το Υπουργείο Οικονομικών  (που είναι εντελώς αναρμόδιο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Εκεί τα όσα υποστήριξε η πλευρά του υπουργείου Οικονομικών… απλά δεν υπάρχουν!
Ποιο ήταν το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών;
Μα, το δικό μας επιχείρημα!!! (Μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη έκπληξη δε θα μπορούσαν να μας επιφυλάσσουν!)
Ότι δηλαδή ο σκοπός της κατοχύρωσης δεν ήταν να χρησιμοποιησουμε το domain name για συναλλαγές… 
«Ο πραγματικός τους σκοπός ήταν να αποδειχθεί πως η κυβέρνηση λειτούργησε πρόχειρα και ότι δεν έκανε κανένα σχεδιασμό πριν την κατάργηση της ΕΡΤ» είπε για να υποστηρίξει τις θέσεις της η εκρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου.  Και αυτός  είναι ένας «αθέμιτος σκοπός» που αποδεικνύει «κακόπιστη χρήση»! Έτσι ακριβώς το χαρακτήρισε. Δηλαδή, το να θέλεις να αποδείξεις ότι η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα είναι ένας «αθέμιτος σκοπός»!
Άρα, το να έχεις στον αέρα το nerit.gr που αποτελεί την απόλυτη έμπρακτη απόδειξη του ψεύδους της κυβέρνησης περί οργανωμένου σχεδίου… είναι «κακόπιστη χρήση» του διαδικτύου! Μιλάμε για τον ορισμό της λογοκρισίας… 
Και αν ο πρώτος λόγος διαγραφής που προέβαλε το υπουργείο σου προκαλεί οργή για τη νοοτροπία της κυβέρνησης, ο δεύτερος λόγος σου προκαλεί θλίψη για το καημένο το δημόσιο.
ΥΓ 1 . Μόλις τελείωσε η διαδικασία, στέλεχος της ΕΕΤΤ είπε στους ανθρώπους μας «σε άλλη χώρα του κόσμου πιθανότατα αυτή την υπόθεση δεν θα την συζητούσαμε καν γιατί θα είχατε ξεκάθαρα δίκιο εσείς αλλά εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά».
Πάρτε μια γεύση από αυτά που ειπώθηκαν όπως τα μετέφερε ο νομικός σύμβουλος της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ» Χρήστος Κλειώσης σε εκπομπή της απεργιακής ΕΡΤ
Αγαπητά μέλη του ΔΣ της ΕΕΤΤ για να μην διαβάζετε υπομνήματα, πρακτικά, νομολογίες & χάνετε το χρόνο σας καλοκαιριάτικα:
Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ . Η φωτογραφία κόστισε 480€
Η ολομέλεια της ΕΕΤΤ
1) Δεν υπήρχε κατά τη κατοχύρωση του nerit.gr εμπορικό σήμα ΝΕΡΙΤ
2) Δεν υπήρχε κατά τη κατοχύρωση του nerit.gr εταιρεία ΝΕΡΙΤ
3) Δεν υπήρχε καμία εμπορική ή άλλη δραστηριότητα από κανέναν με το όνομα ΝΕΡΙΤ κατά τη κατοχύρωση του nerit.gr
Κατ' επέκταση ισχύει το FIRST COME, FIRST SERVED…  Όσο για την κυβέρνηση μαθαίνουμε πως με δυσκολία θα προλάβει την απόφαση σας αν την πάτε για φθινόπωρο… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου