Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά» στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά» στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπροστά» στους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Με ανοιχτή ομιλία του στην πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας, θα απευθυνθεί απόψε στους πολίτες της περιοχής, αλλά και εκατοντάδες νέους που βρίσκονται εκεί με αφορμή το πρώτο κάμπινγκ νέων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού παραμένει στις επάλξεις και σηκώνει τους τόνους κατά της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται να ζητήσει εκ νέου εκλογές, κάτι που εμμέσως έκανε χθες με δηλώσεις του λίγο μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


«Να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να φύγει η τρόικα από τη χώρα, να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στο δημοκρατικό δρόμο, στην κάλπη, για να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή νωπή εντολή, που θα αναδείξει ως πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά, βγαίνοντας δυναμικά στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εκπαιδευτικών που έχουν ήδη προαναγγελθεί για τον Σεπτέμβριο.

Έχοντας καθʼ όλη τη διάρκεια της συνάντησης στο πλευρό του τον Δημήτρη Στρατούλη από την «Αριστερή Πλατφόρμα» που έχει αναλάβει και τις πλέον «κινηματικές» θέσεις στα όργανα του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε πλήρως στο αίτημα των συνδικαλιστών που συνάντησε για στήριξη στους αγώνες τους.

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα κρίσιμο μήνα τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε την αμέριστη, «χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους» στήριξη του κόμματός του στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, αφήνοντας να εννοηθεί πως το ίδιο θα πράξει και σε τυχόν κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, που θεωρούνται παραπάνω από βέβαιες το φθινόπωρο.

Προανήγγειλε μάλιστα την πρόσκληση εκ μέρους του κόμματός του κάθε λαϊκής οικογένειας σε ένα «ευρύ, πανεκπαιδευτικό μέτωπο», με στόχο την αποτροπή της καταστροφής, όπως περιέγραψε την κατάσταση κατά την οποία άλλα σχολεία θα κλείνουν και σε άλλα δεν θα επαρκούν οι εκπαιδευτικοί.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, έχει από καιρό ξεκινήσει η συζήτηση για την ανάγκη «επιστροφής» του στα κινήματα, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε κατά πολλούς σε αξιωματική αντιπολίτευση, με τον σχεδιασμό να θέλει την Κουμουνδούρου στην πρώτη γραμμή των «λαϊκών αγώνων» από τον Σεπτέμβριο.



Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου