Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: «Κωμική η κυβέρνηση»

Τσίπρας: «Κωμική η κυβέρνηση»
Τσίπρας: «Κωμική η κυβέρνηση»

Μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό να μην «τολμήσει» να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Μάλιστα, χαρακτήρισε «βαρβαρότητα» το μέτρο της κινητικότητας, εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «κωμική μέσα στην τραγικότητά της».

«Ο λογαριασμός της αποτυχίας έρχεται και είναι βαρύς», είπε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου. Το μόνο success story για την Ευρώπη είναι η ανατροπή της λιτότητας», είπε.


Αναφορικά με την πρώτη κατοικία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «νέα σεισάχθεια», εκτελεί τις εντολές της τρόικας και απασφαλίζει τη βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Αντί η κυβέρνηση να «κουρέψει» τα δάνεια των νοικοκυριών, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που επέβαλε στους δανειολήπτες στην τριετία των μνημονίων, και να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής τους, ετοιμάζεται να «κουρέψει» την περιουσία του μέσου πολίτη».

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι και άνεργοι δεν σώζουν τις τράπεζες εδώ και τρία χρόνια, για να τις δουν να τους κυνηγούν. Δεν σώζουν τις τράπεζες για να χάσουν τα σπίτια τους», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο μέτρο της κινητικότητας, την οποία χαρακτήρισε βαρβαρότητα και κατηγόρησε τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ότι «ψαρεύουν» σε θολές δεξαμενές, «για να βρουν τις χιλιάδες των ανθρώπων που θα πεταχτούν στο δρόμο, που θα χάσουν τη δουλειά τους, θα μπουν στο μύλο της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας, ή όπως αλλιώς βαφτίζουν τώρα τη βαρβαρότητα».

Αναφερόμενος στο ΦΠΑ στην εστίαση, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης. «Ακόμα και ένα απλό μέτρο, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, το έκαναν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χώρα μας, τονίζοντας ότι ήρθε «για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα».

Έκανε λόγο για «επίθεση» εναντίον μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων μέσα στο καλοκαίρι, η οποία «πήρε το χαρακτήρα αντιδημοκρατικής επιχείρησης, με το πολυνομοσχέδιο, το μαύρο της ΕΡΤ, τα μικρά καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα». «Μέσα στο καλοκαίρι αποφασίζουν επέκταση του χαρατσιού ως το 2016, απολύσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο νοσοκομείων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστάνε πάνω από 1.000 ευρώ, δηλαδή για τη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παράλληλο σύμπαν ζει όποιος «περιμένει έλεος και ανθρωπιά από τους ανθρώπους, τα κόμματα και τις πολιτικές, που μας έφεραν ως εδώ, και τώρα υπόσχονται να μας σώσουν από την καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία νέα κοινωνική πλειοψηφία, μία «ήρεμη δύναμη ανατροπής», όπως την χαρακτήρισε, «η οποία έχει αηδιάσει από το κακόγουστο, αλλά επαναλαμβανόμενο, θεατρικό έργο των εκβιασμών των δανειστών, των ανθρωποθυσιών, των δόσεων και των αποτυχιών», είπε, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η ήρεμη δύναμη ανατροπής πείθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει, θέλει και μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του λαού και του τόπου».

Η απάντηση της Ν.Δ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει από την Ηγουμενίτσα νέο αντάρτικο. Ίσως, γιατί απογοητεύτηκε από τις θλιβερές συγκεντρώσεις ελαχίστων οπαδών του στις πλατείες, αποφάσισε να πάρει τα βουνά. Και μια μικρή ιστορική διόρθωση: στην Ήπειρο κατά την Εθνική Αντίσταση κυριαρχούσε ο ΕΔΕΣ του Ναπολέοντος Ζέρβα, που δεν είχε καμία σχέση με την ΕΠΟΝ».



Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου