Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ για το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Η ΔΗΜΑΡ για το επικαιροποιημένο μνημόνιο
Η ΔΗΜΑΡ για το επικαιροποιημένο μνημόνιο

«Αναποτελεσματική θα αποδειχθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όσο συμφωνεί με την τρόικα για ρυθμίσεις που δεν βελτιώνουν ουσιαστικά την κατάσταση σε κρίσιμους τομείς», αναφέρει με ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με τη δημοσιοποίηση του επικυρωμένου μνημονίου.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
«Και το επικαιροποιημένο μνημόνιο, όπως και όλες οι εκθέσεις της Τρόικας αποφεύγουν να θίξουν το βασικό ζήτημα που είναι η ανάγκη στο πρόγραμμα προσαρμογής να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές, ώστε να ξεφύγει η χώρα από το βρόγχο της λιτότητας.


Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα αποδειχθεί αναποτελεσματική όσο συμφωνεί με την Τρόικα για ρυθμίσεις που δεν βελτιώνουν ουσιαστικά την κατάσταση σε κρίσιμους τομείς όπως : η μείωση της φορολογίας, οι διακανονισμοί των υποχρεώσεων στα ασφαλιστικά ταμεία , η χρηματοδότηση της αγοράς, η ενίσχυση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων και η υποστήριξη των άνεργων.

Αυτές οι αλλαγές μαζί με τον αυστηρό έλεγχο της σκοπιμότητας και του μεγέθους κάθε δημόσιας δαπάνης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μπορούν να βελτιώσουν τα δημόσια οικονομικά και να αναζωογονήσουν την πραγματική οικονομία.

Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η λήψη νέων επώδυνων μέτρων».



πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου