Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ οξύνει την αντιπαράθεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ οξύνει την αντιπαράθεση


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Νέα μέτρα «βλέπει» τον Σεπτέμβριο η Κουμουνδούρου, ερμηνεύοντας έτσι τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε κυριακάτικη εφημερίδα. Εκτιμώντας δε, ότι για το μόνο πράγμα που ενδιαφέρεται η κυβέρνηση είναι ο «καλός βαθμός» εκ μέρους της τρόικας, καλεί σε «ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της».
«Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή για την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι «η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις».

«Πρέπει να τους σταματήσουμε», λένε, σημειώνοντας πως «η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, την προστασία της δημοκρατίας και την έξοδο από την κρίση, με όρθια την κοινωνία».
Στο ίδιο μήκος κύματος, για «ακρωτηριασμό του ελληνικού κράτους» και «παράδοση στο άμεσο μέλλον των κοινωνικών υπηρεσιών του στην αδηφάγο ιδιωτική πρωτοβουλία», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι «μετά τη διαθεσιμότητα ακόμη και κατόχων διδακτορικών τίτλων, την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και της σχολικής φύλαξης, τις υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα που θα καταργούν φορείς του δημοσίου και οργανικές θέσεις, σειρά παίρνουν μέσα στο καλοκαίρι σχολεία, νοσοκομεία και κάθε είδους κοινωνικά ιδρύματα».
Προβλέπει, λοιπόν, κατάργηση όσων έχουν απομείνει από το κοινωνικό κράτος, κάτι για το οποίο επιμένει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το επιτρέψει».
Νέα κόντρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Και ενώ ο ενιαίος, πλέον, ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεσή του στην δικομματική κυβέρνηση, στο εσωτερικό του εξελίσσεται νέα κόντρα με την πλευρά Λαφαζάνη να αμφισβητεί τις αποφάσεις του συνεδρίου, προκαλώντας δυσφορία στην ηγεσία. Η διακριτή εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά και η αποστροφή του λόγου του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι οι προτάσεις της ήταν πλειοψηφικές στον δραστήριο και ενεργό κόσμο του κόμματος, προκάλεσαν ιδιαίτερη ενόχληση στην Κουμουνδούρου, αφού στην πλειοψηφία διαβλέπουν προσπάθεια νομιμοποίησης της διαφοροποίησης της Αριστερής Πλατφόρμας στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου