Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

32 βουλευτές της ΝΔ συμβουλεύουν τον Καψή να κάνει «ντου» στην ΕΡΤ

32 βουλευτές της ΝΔ συμβουλεύουν τον Καψή να κάνει «ντου» στην ΕΡΤ 


Τριάνταδύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση – παραίνεση προς τον Παντελή Καψή για να προχωρήσει άμεσα το θέμα της ΕΡΤ και να βάλει τέλος στις καταλήψεις του Ραδιομεγάρου και των εγκαταστάσεων της Δημοσίας Τηλεόρασης ώστε να επιστρέψουν ξανά στο Δημόσιο.

Στην ερώτηση τους οι γαλάζιοι βουλευτές τονίζουν πως η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας -ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε, το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό», προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ρωτούν τον υπουργό να τους ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται να προβεί και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ώστε να ξεπερασθεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Υπενθυμίζεται κυβερνητικό στέλεχος είχε αναφέρει πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκεύη θα έχει αδειάσει από τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας, όπως είχε γράφει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.
Η ερώτηση των δημοσιογράφων της ΝΔ



iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου