Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κατασχέσεις λογαριασμών

Κατασχέσεις λογαριασμών
Κατασχέσεις λογαριασμών 

Δεκάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων και ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς, λόγω χρεών προς την εφορία, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στον Πύργο και σ' όλη την Ηλεία, τους τελευταίους μήνες.

Η ΔΟΥ προβαίνει σε είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών, ακολουθώντας αυτά που προβλέπουν οι διατάξεις και οι εντολές του υπουργείου Οικονομικών και είναι:

Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών.

Δέσμευση ενοικίων απο ακίνητα οφειλετών.

Ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς σε οφειλέτες.

Συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο.

Το δικαστικό τμήμα των ΔΟΥ του νομού έχει προβεί σε δεκάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών, επιχειρήσεων και ιδιωτών, που βρήκαν τους λογαριασμούς τους άδειους. Τα ποσά που κατάσχονται, ξεκινούν απο 100 ευρώ και φθάνουν σε χιλιάδες ευρώ.

Σε οφειλέτες του δημοσίου που έχουν νοικιασμένα ακίνητα, η ΔΟΥ προβαίνει, μέσω ειδοποιητηρίων προς τους ενοικιαστές, στη δέσμευση και είσπραξη των ενοικίων.

Τέλος, δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν ειδοποιητήρια για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών οφειλετών.

Δεν είναι λίγες οι συλλήψεις οφειλετών και η προσαγωγή τους στον εισαγγελέα επιχειρηματιών του νομού για χρέη προς το δημόσιο.

Το εκρηκτικό αυτό επιχειρηματικό μίγμα αναμένεται να οξυνθεί τους επόμενους μήνες, αφού στα πιο πάνω μέτρα μπαίνουν και οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων.

Πολλές επιχειρήσεις του νομού δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα ή ασφαλιστική ενημερότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρηματικότητα.

Βραχνάς για τις επιχειρήσεις ο ΟΑΕΕ

Εκτιμάται ότι το 45% των Ηλείων χρωστά ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

Δηλαδή, περίπου 1 στους 2 αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του, με αποτέλεσμα να μην έχει υγιειονομική περίθαλψη.

Πηγή: iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου