Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα
Να αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη και να εξαντληθεί η συζήτηση με όλους τους φορείς – πολιτικούς και υγειονομικούς- για το φάρμακο και όχι υπό την δαμόκλειο σπάθη της αυριανής ψήφισης της τροπολογίας, ώστε ο πολίτης να έχει φθηνό, ποιοτικό και ελεγμένο φάρμακο και πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου για την φαρμακευτική πολιτική.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο χώρος της Υγείας είναι ο πλέον ευαίσθητος για να πειραματίζεται ο πρωθυπουργός, ενώ επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο κατάλληλος υπουργός που θα μπορούσε να διαλύσει τη δημόσια Υγεία. Παράλληλα ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για τη φαρμακευτική δαπάνη και κάλεσε όλους τους φορείς σε δεκαήμερο διάλογο.
"Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ακόμη, ότι το 28% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στο φάρμακο και κινδυνεύει η ζωή του.

Εμείς, θα κληθούμε να αναλάβουμε την τύχη της χώρας σε μία δραματική στιγμή, σημείωσε στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι θα στηρίξουμε την εγχώρια φαρμακευτική παραγωγή ώστε να μην κινδυνεύσει ο πληθυσμός. Επανέλαβε δε για ακόμη μία φορά, την πρόθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για δημιουργία Εθνικής Φαρμακαποθήκης.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην επίμαχη τροπολογία για την περαιτέρω μείωση των φαρμάκων, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κουρουμπλής, αναφέρθηκαν στην σπουδή του υπουργού Υγείας να την περάσει γρήγορα, τονίζοντας, ότι δεν είναι δυνατόν, ένας υπουργός που επιθυμεί να συμβάλλει στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, να προχωρά σε ψηφοφορία, χωρίς προηγουμένως, να την έχει καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή και στην Ολομέλεια.
Είναι κρυφοί οι σκοποί της τροπολογίας, σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, και θα δείτε στο τέλος ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή του ασθενούς, όπως έγινε στην Πορτογαλία.
Να αναλάβει την ευθύνη του ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Τσίπρας και να καταθέσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τις απόψεις τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά, συνέχισε, καθώς δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Υγείας χθες το βράδυ να μας εξυβρίζει και σήμερα να ζητά να γίνει διάλογος.«Ο κ. Γεωργιάδης κάνει μόνος του διάλογο από τα τηλεοπτικά παράθυρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε στην συνέχεια, ότι η τροπολογία αύριο θα καταψηφιστεί, ωστόσο, εάν θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη, και υπερψηφιστεί δηλαδή, τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα επανέλθει σε μεταγενέστερο χρόνο με τις προτάσεις της.
Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ο κ. Τσίπρας, είναι αυτό του ελέγχου, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται με αξιόπιστο τρόπο. Το φάρμακο πρέπει να είναι φθηνό και ελεγμένο ποιοτικά, είτε έρχεται από πολυεθνικές από την Ινδία, είτε από ελληνικές στο Κρυονέρι. Πρέπει επίσης να υπάρξει ισορροπημένη μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σημείωσε ο κ. Τσίπρας ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια της αγοράς.
Για τον ΕΟΦ, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι έχουμε έναν Οργανισμό ο οποίος δεν ελέγχει και συρρικνώνεται και επομένως, πρέπει να ασκήσουμε κριτική. Εχουμε εκατοντάδες καρκινοπαθείς χωρίς τα φάρμακά τους, σημείωσε, τονίζοντας για ακόμη μία φορά, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι συννένοχοι στο έγκλημα και στην γενοκτονία που συντελείται στον ελληνικό λαό.
Αναφορικά με την αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων στο 60% της αγοράς, ο κ. Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας, υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα και δεν είναι δυνατόν να γίνει με την φαρμακευτική πολιτική που έχουμε σήμερα.





newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου