Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΜΟΓΙΩΤΑΤΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Κινδυνεύει με δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του ,που δεν δήλωσε στο Πόθεν Έσχες των ετών 2009-2010, καθώς και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος κλήθηκε από τους Εισαγγελείς διαφθοράς ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής 
πράξης.

Με την ιδιότητα του υπόπτου αυτή τη φόρα για κακουργηματική παράβαση του νόμου Πόθεν Έσχες καλείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Αμυνας. Συγκεκριμένα για τα φορολογικά έτη 2009 και 2010 σε εξηγήσεις από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Πρόκειται ουσιαστικά για συμπληρωτική έρευνα, στην ίδια υπάρχουσα ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008 , για την οποία τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα..


Η κλήση αφορά το ποσό των περίπου 1,33 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζας της Ελβετίας και δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, ούτε τα επόμενα έτη.

Να αναφέρουμε πως η μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» ή η ανακριβής δήλωση που οφείλεται σε αμέλεια ή αφορά μικρότερα ποσά τιμωρείται με φυλάκιση 2 έως 5 χρόνια και χρηματική ποινή 10.000 – 500.000 ευρώ. Ως αδίκημα έχει θεσπιστεί η προσφορά (αντάλλαγμα κ.λπ.) για άσκηση επιρροής, όταν γίνεται υπόχρεο σε δήλωση πόθεν έσχες, τη σύζυγο, τα παιδιά, συνεργάτες του κ.λπ. με απειλή παρόμοιων ποινών (ανάλογα με το περιουσιακό όφελος).



triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου