Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ:ΜΕ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ Η ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ;


ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣΜΕ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ Η ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ;
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους –άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Σήμερα, τουλάχιστον στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη, η κυβέρνηση έλαμψε δια της απουσίας της και μαζί οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού μας και η βουλή. Δεν εμφανίστηκε κανείς ούτε κατά τη δοξολογία, ούτε στην κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα, κρίμα.
Οι μόνοι παρόντες ο σεβασμιότατος Μυτιλήνης, ο στρατιωτικός διοικητής, ο περιφερειάρχης, εκπρόσωπος του δήμου, ο ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝ.ΕΛΛ, οι έφεδροι και αντιστασιακές οργανώσεις.
Τι αλήθεια έγινε; Φοβήθηκαν, ντράπηκαν ή πρόκειται για κεντρική κυβερνητική επιλογή, προκειμένου οι Έλληνες να ξεχάσουν τη σημερινή επέτειο που η ίδια η πολιτεία δια νόμου όρισε ως ημέρα εορτής, μνήμης και τιμής, αλλά και ως φωτεινό παράδειγμα θυσίας και αγώνα ενάντια του γερμανικού ναζισμού; Ότι απ τα προαναφερόμενα κι αν συνέβη, οι απόντες οφείλουν να εξηγηθούν, για να μην πω απολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου