Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Παυλόπουλος: Καθυστέρησε ο Υπουργός να στείλει φάκελο στον εισαγγελέα

Παυλόπουλος: Καθυστέρησε ο Υπουργός να στείλει φάκελο στον εισαγγελέα
Επί παντός επιστητού μίλησε ο βουλευτής, καθηγητής και πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο κ. Παυλόπουλος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του υπουργού δημόσιας τάξης Ν. Δένδια, λέγοντας, ότι καθυστέρησε να στείλει το φάκελο με τις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής στη δικαιοσύνη. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως αυτή τη θέση την έχει εκφράσει εδώ και καιρό. «Βέβαια ο αρμόδιος υπουργός σταθμίζει το χρόνο» υπογράμμισε.
Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή
Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με ναζιστικά πρότυπα». «Ο κόσμος ψήφισε Χρυσή Αυγή μέσα σε ένα κλίμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης και έλλειψης εμπιστοσύνης για πρόσωπα που υπήρχαν τότε στο πολιτικό σκηνικό. Οι πολίτες όμως, μετά την εκτέλεση του Π. Φύσσα , γνωρίζουν πλέον τι εστί Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Η όποια αγανάκτηση του δημοκρατικού Έλληνα πολίτη δεν δικαιολογεί πλέον την ψήφο στη Χρυσή Αυγή» υπογράμμισε. «Ο πολίτης», πρόσθεσε, «οφείλει να έχει αυτή τη διάθεση να τιμωρήσει πολιτικά του τους πολιτικούς του, καταλογίζοντάς τους όμως τις ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν φταίνε όλοι για όλα. Αυτή η εξίσωση όλων είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής».

Διαφωνώ με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη
Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τη δήλωση του Χ. Λαζαρίδη. «Είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετείται εκτός δημοκρατικού τόξου», υπογράμμισε. «Όποιος το λέει αυτό» συμπλήρωσε «πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπέρα. Πρέπει να πει ότι έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα ως κοινοβουλευτική δημοκρατία πρέπει να τηρεί κανόνες θεσμικούς». Συμπλήρωσε, πως «ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπονόησε ποτέ κάτι τέτοιο για την αξιωματική αντιπολίτευση».
Διαχώρισε πλήρως τη δεξιά από την ακροδεξιά.
«Το πλήρες διαζύγιο, δεξιάς και ακροδεξιάς, έχει επέλθει με την τραγική δολοφονία Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τότε ο Κ. Καραμανλής απέδειξε ότι η ΕΡΕ δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία Λαμπράκη και το παρακράτος της δεξιάς που διαμορφωνόταν την εποχή εκείνη. Αν τότε η Αριστερά είχε ενισχύσει την προσπάθεια του Καραμανλή για την αλλαγή του Συντάγματος και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του παλατιού ,τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Έχει και η Αριστερά τις ευθύνες της. Γιατί δεν κατάλαβε ότι άλλο η ακροδεξιά και το παρακράτος, άλλο η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και άλλο η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Δεν φταίει ο Κώστας Καραμανλής για το μνημόνιο
Υπεραμύνθηκε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. «Δεν θα περάσει η προπαγάνδα ότι μπήκαμε στο μνημόνιο, έχει καταστραφεί η χώρα οικονομικά, με μία εσφαλμένη πολιτική, την οποία μας επέβαλαν και πολλοί δεν διάβασαν καν... Ε δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Καραμανλή και εγώ για αυτό το πράγμα», υπογράμμισε.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μίλησε για τους ενόχους
«Αν μέμφομαι για κάτι αυτή την κυβέρνηση είναι γιατί δεν είπε από την πρώτη ημέρα τι παρέλαβε», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και εξήγησε «γιατί τώρα δέχεται κριτική για αποφάσεις για δεσμεύσεις που ελήφθησαν πριν και όλοι ξέρουμε πως. Ο κ. Σαμαράς από μια ευγενική τάση προς το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε, αλλά αν γινόταν θα ήταν καλύτερα και για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί και ο κ. Βενιζέλος θα είχε ωφεληθεί αν όλοι ξέρανε πως αναλήφθηκαν οι σχετικές ευθύνες και τι ανέλαβε και ο ίδιος όταν ανέλαβε αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών».
O Kώστας Kαραμανλής δεν έχει φιλοδοξίες
Ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο επανάκαμψης του Κ. Καραμανλή στο προσκήνιο της ΝΔ ο Π. Παυλόπουλος τόνισε ότι «όχι απλώς είναι μέσα στη ΝΔ αλλά στηρίζει αυτή την ΝΔ. Με απαράμιλλο δημοκρατικό ήθος, έμαθε και πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ να είναι στην ώρα του και όταν ήρθε η ώρα να γίνει αρχηγός ο Α. Σαμαράς έγινε στρατιώτης της παράταξής του. Ποια επανάκαμψη; Δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες ο Κ. Καραμανλής».




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου