Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Με αφορμή τη συνάντηση Καμμένου – Τσίπρα

kammenos_tsipras 

Με αφορμή τη συνάντηση Καμμένου – Τσίπρα, παράλληλα με την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε από συγκεκριμένους κύκλους εκπορευόμενους από τη συγκυβέρνηση, προέκυψαν και κάποια συμπεράσματα:

  1. Οι γνωστοί παπαγάλοι των συστημικών ΜΜΕ επιτέθηκαν ψευδολογώντας και λοιδορώντας κατά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αντιμετώπισαν τη συνάντηση με πολιτικό αντίλογο, αλλά με τους γνωστούς αβάσιμους και αστήρικτους χαρακτηρισμούς δείχνοντας το επίπεδο που θέλουν να έχει η (πολιτική;) αντιπαράθεση

    προσβάλλοντας ταυτόχρονα τους αναγνώστες – τηλεθεατές τους. Εσκεμμένα και συνειδητά κρατούν το επίπεδο απολίτικο και χαμηλό.

Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας θορυβήθηκε για την προσπάθεια συνεννόησης των αντιμνημονιακών δυνάμεων και έβαλε τα φερέφωνα να ξεφωνίζουν στα παράθυρα.

  1. Δεν έκαναν εκτενή αναφορά, ως όφειλαν, για την πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια που ήταν και η αιτία της συνάντησης αυτής. Πρόταση νόμου (http://anexartitoiellines.gr/post.php?post_id=5080) που διευκολύνει πραγματικά τους πληττόμενους από τα δάνεια και ταυτόχρονα βάζει στη θέση τους τις τράπεζες για τις τακτικές που εφαρμόζουν. Ούτε καν κακόπιστη κριτική της πρότασης νόμου δεν έκαναν, για να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τους πολίτες να ενδιαφερθούν για την πρωτοβουλία αυτή.

  2. Αποκαλύφτηκε το βρόμικο παιχνίδι του ποταμιού. Μόλις διαπίστωσε ότι η συζήτηση μεταξύ κομμάτων γίνεται με πολιτικούς όρους (και όχι με επικοινωνιακούς όρους που προσελκύουν τους ψευτοκουλτουριάρηδες που έχουν αριστερό λόγο και δεξιό βίο αλλά δεν παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα) ακύρωσε τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς και το έριξε στους μονολόγους του κουτσομπολιού περί καλής και κακής αριστεράς και του «εγώ δεν τον μιλάω αυτόν που μιλάει με τον άλλο» (σαν τα παιδάκια που μένουν εκτός παιχνιδιού). Η στάση αυτή αποτελεί σαφέστατη υπεκφυγή της πολιτικής πραγματικότητας λόγω του φόβου του κενού του λόγου του (και όχι του καινού, δηλαδή του καινούργιου όπως θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη). Δούρειος ίππος των ευνοημένων του μνημονίου είναι το ποτάμι και ιδρύθηκε από συγκεκριμένα μηντιακά συμφέροντα για να αντικαταστήσει τον Κουβέλη που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό.

  3. Το Σάββατο 18/10/2014 στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην εξωτερική πολιτική, στα εθνικά θέματα, για το μεταναστευτικό και την κατανομή των μεταναστών στις χώρες Σένγκεν και για τους διωκόμενους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Μέση Ανατολή. Θέματα, για τα οποία δεν συνηθίζει να αναφέρεται εντός του κόμματός του για ευνόητους λόγους εσωτερικών ισορροπιών. Προχώρησε στο βήμα αυτό αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τις σαφώς διατυπωμένες κόκκινες γραμμές για τα θέματα αυτά.

  4. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, και κάθε φορά χωρίς καμιά εξαίρεση, ότι είναι απόλυτα σταθεροί στο αντιμνημονιακό, πατριωτικό μέτωπο χωρίς κραδασμούς, αμφιταλαντεύσεις και επικοινωνιακές διφορούμενες διατυπώσεις. Επιμένουν στη συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων με άξονα το συμφέρον της χώρας θέτοντας σαφέστατα τις κόκκινες γραμμές. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς αστερίσκους, χωρίς μικρά γράμματα.

Πρέπει να αφήσουμε πίσω το ξεπερασμένο δίπολο αριστεράς – δεξιάς και όλους αυτούς που το εκπροσωπούν, προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας με πυλώνες την ελληνικότητα (ιστορία, πολιτισμός, πολιτική παρακαταθήκη αιώνων, θυσία για την ελευθερία, εθνική αξιοπρέπεια) και την ορθοδοξία.

Να σχεδιάσουμε το μέλλον μας ελληνικά.

Γκουντιός Β. Γιάννης

Ηλ/γος & Μηχ/γος Μηχανικός ΤΕ

Κοζάνη

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου