Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Γιατί οι Γερμανοί χτυπούν τον Καραμανλή


Τρέμουν το ενδεχόμενο να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αλέξη πρωθυπουργό.
Η επiθεση που δέχτηκε ο Κ. Καραμανλής από το γερμανικό τύπο δεν είναι άσχετη με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη προεξοφλούν εκλογικό θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα αλλά ταυτόχρονα επιχειρούν να αποκλείσουν από το νέο πολιτικό σκηνικό ανεπιθύμητα πρόσωπα όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.



Άλλωστε ο Κ. Καραμανλής είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Αμερικανών και των Ευρωπαίων που έφτασαν σε σημείο να οργανώσουν ακόμα και απόπειρα δολοφονίας εναντίον του για να ακυρώσουν τις συμφωνίες που ετοιμάζονταν να υπογράψει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για ενεργειακά εξοπλιστικά και άλλους ζωτικούς τομείς. Είναι αυτοί που πυρπόλησαν τη μισή Ελλάδα και έκαψαν το κέντρο της Αθήνας για να αποδομήσουν την τότε κυβέρνηση.

Αμερικανοί και Γερμανοί γνωρίζουν ότι αν επιστρέψει ο Κ. Καραμανλής τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην πολιτική ζωή της χώρας και η πλάστιγγα θα γείρει προς Ρωσία μεριά.
Γι΄ αυτό ακριβώς άρχισαν από τώρα να τον σφυροκοπούν για να αποκλείσουν την επάνοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή ως αρχηγού ενός πατριωτικού κόμματος.

Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί δεν θέλουν με τίποτα τον Κ. Καραμανλή ούτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Θεωρούν το δίδυμο Τσίπρας πρωθυπουργός και Καραμανλής Πρόεδρος ως το χειρότερο εφιαλτικό σενάριο για τα συμφέροντα της τρόικας των Γερμανών και των Αμερικανών.
Γιατί οι δύο αυτές ηγετικές προσωπικότητες μπορεί να ενώσουν το λαό και το έθνος δημιουργώντας ένα ισχυρό λαϊκό πατριωτικό μέτωπο ικανό να αποτινάξει το ζυγό του μνημονίου και να αντισταθεί στις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων.

Το δημοσίευμα 


Για «comeback του Έλληνα πρωθυπουργού της χρεοκοπίας» κάνει λόγο άρθρο της Frankfurter Rundschau με αφορμή τα σενάρια περί υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως σχολιάζει, «για πολλούς Έλληνες το όνομα Κώστας Καραμανλής δεν ηχεί καλά. Ο πολιτικός οδήγησε το 2009 ως πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ την Ελλάδα στο χείλος της κρατικής χρεοκοπίας. Αυτό δεν εμποδίζει τους κομματικούς φίλους του συντηρητικού πολιτικού να φέρουν το όνομα του Καραμανλή και πάλι προς συζήτηση για την ανάληψη ενός υψηλού αξιώματος». Το δημοσίευμα εκτιμά ότι η συνάντηση του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ξενοδοχείο Χίλτον πυροδότησε τις εικασίες για υποψηφιότητα του πρώτου. Πάντως, όπως υπογραμμίζεται, ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Καραμανλή θα προκαλούσε έκπληξη.

«Το όνομα Καραμανλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική καταστροφή στο πεδίο του χρέους»,τονίζει ο αρθρογράφος. Όπως επισημαίνει, ο όρος greek statistics είναι πλέον γνωστός στις Βρυξέλλες μετά τα εξωραϊσμένα οικονομικά στοιχεία του τέλους της δεκαετίας του ‘90, που επέτρεψαν στη συνέχεια την είσοδο της Ελλάδας στην Eυρωζώνη. Ωστόσο, όπως σχολιάζει το άρθρο, «κανείς δεν παραποίησε τα δημοσιονομικά στοιχεία τόσο ανερυθρίαστα όσο ο Καραμανλής».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο κ. Καραμανλής «ξεκουράζεται στη βίλα του στην Ραφήνα από τα χρόνια της διακυβέρνησης», ενώ επιλέγει τα πίσω έδρανα του κοινοβουλίου. «Στο περιβάλλον του Καραμανλή λέγεται ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα. Όμως η άρνηση ακούγεται ανεπαρκής όσο δεν την επιβεβαιώνει ο ίδιος», σχολιάζει ο αρθρογράφος κλείνοντας.

kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου