Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Φώφη και Σταύρος, δυο ξένοι στο ίδιο Συνέδριο

Φώφη και Σταύρος, δυο ξένοι στο ίδιο Συνέδριο
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Δυο ξένοι στο ίδιο Συνέδριο-και υπό την ίδια σκέπη, αφού τα κόμματά τους είναι μέλη στην ομάδα των σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου-ή θα κάνουν ένα βήμα προς το μεταξύ τους διάλογο που τόσο θέλει η Χαριλάου Τρικούπη και τόσο αρνείται η Σεβαστουπόλεως;


Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης είναι βασικοί ομιλητές στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Προοδευτικές λύσεις για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο» που διοργανώνει το «Δίκτυο» της Άννας Διαμαντοπούλου, μαζί με την πρώην Επίτροπο, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα και άλλους επιστήμονες και πολιτικούς από την Ελλάδα.

Η Χαριλάου Τρικούπη, εκμεταλλευόμενη το εκλογικό αποτέλεσμα, πιέζει το Ποτάμι για τη συμμετοχή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εκτιμώντας πως η άρνησή του στη πρόταση θα οδηγήσει προοπτικά στον περαιτέρω διεμβολισμό του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μη θέλοντας ουσιαστικά να διαλύσει το κόμμα του και ο ίδιος να τεθεί στην ιεραρχία κάτω από τη Φώφη Γεννηματά, αρνείται κατηγορηματικά μια τέτοια εξέλιξη, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ (όπως και τη ΝΔ-παρά το «μονομέτωπο» που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα) ως «μέρος του παλαιού πολιτικού προσωπικού και καταγγέλλει οικονομικά συμφέροντα πως τον πιέζουν να συμμετάσχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Και αυτό παρότι στο εσωτερικό του Ποταμιού υπάρχουν δυνάμεις που «φλερτάρουν» με την ιδέα, όπως π.χ. ο Σπύρος Λυκούδης-όπως προκύπτει από την ομιλία του το Σάββατο στους ΜΕΤΑρρυθμιστές-αλλά και άλλοι.

Προγραμματικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαγγέλλει η Φώφη

Η Φώφη Γεννηματά αιφνιδίασε πολλούς χθες ανακοινώνοντας Προγραμματικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ως γνωστόν το Προγραμματικό Συνέδριο είναι ο προάγγελος του Ιδρυτικού Συνεδρίου και ως εκ τούτου ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλες κινήσεις οδεύουν πλέον προς τη δημιουργία ενός νέου κόμματος ή έστω, σε πρώτη φάση, στη δημιουργία κόμματος κατά τα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή με συνιστώσες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη προγραμματίζει το Προγραμματικό Συνέδριο για τις αρχές του νέου έτους, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στη Χαριλάου Τρικούπη. Αντιδράσεις που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκφράζει και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

ΠΗΓΗ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου