Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Το ISIS καρακαραδοκεί για χτύπημα στη Ρωσία

isis
Oι ύποπτοι που συνελήφθησαν ενώ προετοίμαζαν, σύμφωνα με τη Μόσχα, τρομοκρατική επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα, είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα εκπαίδευσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, γνωστοποίησαν τη Δευτέρα οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (FSB), όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.


Στο διαμέρισμα όπου πραγματοποίησε έφοδο η αστυνομία και συνελήφθησαν την Κυριακή οι ύποπτοι –ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί– διέμεναν κατά διαστήματα 6 έως 11 άνθρωποι ορισμένοι εκ των οποίων «είχαν περάσει στρατιωτική εκπαίδευση στα στρατόπεδα των τζιχαντιστών στη συριακή επικράτεια» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

Αυτά τα πρόσωπα «έφθασαν στη Ρωσία πριν από την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορίας της χώρας» την 30ή Σεπτεμβρίου στη Συρία, επιβεβαίωσε η FSB, απορρίπτοντας κατ” αυτόν τον τρόπο το σενάριο των αντιποίνων εκ μέρους των τζιχαντιστών.

Όλοι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν και σχεδίαζαν να διαπράξουν μια επίθεση εναντίον «μέσω μαζικής μεταφοράς στη Μόσχα» είναι Ρώσοι υπήκοοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον 2.000 Ρώσοι πολεμούν στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου