Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Και μια καλή είδηση από την Τουρκία: Επέζησε τελικά ο πατέρας - σύμβολο

Μέσα στον ορυμαγδό κακών ειδήσεων που καταφτάνουν από την Τουρκία, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 97, κι ένα καλό νέο. Αν και πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ιτζετίν Σεβίκ, ο 46χρονος δάσκαλος, η φωτογραφία του οποίου, να αγκαλιάζει μία γυναίκα που υποφέρει από τα τραύματά της, έγινε πρωτοσέλιδο σε τουρκικά και όχι μόνο μέσα, πέθανε, τελικώς, διαψεύστηκαν. Ο Σεβίκ επιβίωσε των τραυμάτων του και καλείται τώρα να σηκώσει στην πλάτη του το δράμα της οικογένειάς του, καθώς τόσο η κόρη του όσο και η αδελφή του σκοτώθηκαν.



Ο τραυματισμένος άνδρας που απεικονίζεται να αγκαλιάζει τη σύζυγό του στην εμβληματική φωτογραφία του Reuters της 10ης του Οκτώβρη είναι ο Ιτζετίν Σεβίκ, ένας δάσκαλος που εργάζεται στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας. Η γυναίκα που κρατάει στα χέρια του είναι τελικά η σύζυγός του και όχι η κόρη του, όπως αρχικά είχε διαδοθεί στον Τύπο.

Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία, όπως την μεταδίδει η Χουριέτ, είναι η εξής: Ο Σεβίκ πήγε στην Άγκυρα μαζί με τη σύζυγό του Χατίς και την αδελφή του Νιλγκούν να διαδηλώσει για την «ειρήνη». Είχε αφήσει τα δύο παιδιά του στο σπίτι στο Σανλιούρφα, ενώ η κόρη του, Μπασάκ Σιντάρ, που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στην Άγκυρα ήταν μαζί τους. Οι Χατίς και Ιτζετίν Σεβίκ συναντήθηκαν με την κόρη τους, μπροστά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, όπου αργότερα σημειώθηκε η διπλή έκρηξη.

Ωστόσο, η αγωνία τους για την ειρήνη θα είχε άσχημη κατάληξη. Η κόρη του, Μπασάκ και η θεία της Νιλγκούν, πέθαναν επί τόπου. Ο Ιτζετίν επέζησε με τραύματα, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε στα μάτια.

Μια ημέρα μετά την επίθεση, η οικογένεια γύρισε πίσω στην Σανλιούρφα προκειμένου να κηδέψουν την κόρη και την αδελφή τους και να πενθήσουν.

«Η κόρη μου ήταν στο τέταρτο έτος, στο Πανεπιστήμιο Atilim. Ήρθε να μας βρεί στο σημείο που είχαμε δώσει ραντεβού. Στη συνέχεια μπήκαμε στο χώρο της συγκέντωσης. Το έκαναν αυτό σε μας, στην καρδιά της Άγκυρας. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Το μόνο που θέλω τώρα, είναι να ηρεμήσουν οι ψυχές μας. Η γυναίκα μου είναι προς το παρόν υπό θεραπεία στο νοσοκομείο. Δεν θέλω να πω περισσότερα» είπε ο Σεβίκ, ο οποίος με δυσκολία μίλησε στην τουρκική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου