Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Όλα στη «Φόρα» για τον Συκοφάντη της Ελλάδας

ormpan
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Όλα όσα ξεστόμισε ο Ούγγρος π/θ κατά της Ελλάδας, σε μια παράσταση ακραίου φασισμού και τα οποία με άρθρα μας είχαμε επικρίνει έντονα, χαρακτηρίζοντας αυτόν και τους ομοίους του σαν άχρηστους της Ευρώπης, έρχεται πλέον να επιβεβαιώσει και η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Βουδαπέστη, ξεπερνώντας το όποιο πρωτόκολλο, μπροστά σε όλες αυτές τις ακραίες συμπεριφορές που βλέπει να υιοθετούνται από την ΄΄Ευρωπαϊκή΄΄ χώρα Ουγγαρία.


Η Αμερικανίδα πρέσβειρα Κολίν Μπελ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δήλωσε την Τετάρτη πως η διαφθορά στην Ουγγαρία παραμένει ένα ζήτημα που εγείρει ανησυχίες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, «Η αυξανόμενη συγκέντρωση της εξουσίας δημιουργεί τις συνθήκες που σημαίνουν ότι πολλές από τις πιο σημαντικές αποφάσεις, που θα έχουν επίδραση για τις μελλοντικές γενιές, λαμβάνονται με αδιαφανείς διαδικασίες», τόνισε δε «Καλούμε να δοθεί άμεσα τέλος στις κατασταλτικές τακτικές που εφαρμόζονται ενάντια στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών». Επικρίνοντας ακόμη τη στάση της κυβέρνησης έναντι των προσφύγων, εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη ανέφερε «Πρέπει να βάλουμε τον εθνικισμό και την μισαλλόδοξη ρητορική στο χρονοντούλαπο όπου ανήκουν».

Ο Γιάνος Λάζαρ, ο προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, απέρριψε την κριτική της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Βουδαπέστη προς την ουγγρική κυβέρνηση, τονίζοντας πως τα σχόλια της αποτελούν… παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας. Ανέφερε δε «Για εμένα ως ψηφοφόρο είναι άκρως ενοχλητικό ότι μια διπλωμάτης έρχεται εδώ και μας κάνει υποδείξεις για τον τρόπο ζωής μας ή πώς πρέπει να ζουν οι ψηφοφόροι μας», «Δεν είμαστε εμείς που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, αλλά η πρεσβεία των ΗΠΑ, δεδομένου του τρόπου που επεμβαίνει στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ουγγαρίας, κάνοντας βιαστικές και υπεραπλουστευτικές κρίσεις για μια κοινωνία».

Θεωρούμε πως η Ουγγαρία που τόσο θίχτηκε για την κριτική εκ μέρους των ΗΠΑ και εξέφρασε μάλιστα και την ενόχληση της από την παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της, δεν θα έπρεπε να ομιλεί μετά την χυδαία επίθεση που πραγματοποίησε η ίδια προς την Ελλάδα όχι μόνο επεμβαίνοντας στα εσωτερικά άλλης χώρας της ΕΕ, δηλαδή εταίρου της, αλλά υποδεικνύοντας μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο πολιτικούς χειρισμούς. Να εκφράσουμε τέλος την έκκληση μας προς την πρέσβειρα των ΗΠΑ την επόμενη φορά να μην είναι τόσο ευγενής διότι οι άνθρωποι είναι τόσο χοντρόπετσοι που δεν τους πιάνει τίποτα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου