Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τη συνεργασία των υπουργείων

Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τη συνεργασία των υπουργείων
Ευρεία σύσκεψη για τη διαλειτουργικότητα του υπουργείου Εσωτερικών τόσο με τα υπόλοιπα υπουργεία όσο και με τις κρατικές υπηρεσίες, έλαβε χώρα σήμερα, με τη συμμετοχή του υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού, Γιάννη Μπαλάφα.
Στη συνάντηση, σημειώθηκε η ανάγκη άμεσης συνεργασίας των υπουργείων ώστε να ηλεκτρονικοποιηθεί το δυνατότερο δυνατό η μεταφορά των πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων φορέων, με στόχο την απλοποίηση της σχέσης του πολίτη με το κράτος.


Στόχος της υλοποίησης αυτού του σχεδίου είναι ο πολίτης να ξεπερνά την εκκρεμότητά του και να επιλύει το πρόβλημά του στον πρώτο, κιόλας, επίσημο φορέα που θα απευθύνεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αφού σημείωσε ότι το έργο αυτό αποτελεί κύρια προτεραιότητά του και συνδέεται άμεσα με το πέρασμα της παρούσης πολιτικής ηγεσίας από το υπουργείο Εσωτερικών, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν επαφές μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να αναγνωριστούν και αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες.

«Σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να έχουμε προωθήσει σημαντικά και πρακτικά τη διαλειτουργικότητα, χωρίς αναβολές, καθυστερήσεις και ατέρμονες συζητήσεις. Τα νομοθετικά και θεσμικά ζητήματα θα τα αναλάβουμε εμείς» κατέληξε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου