Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Απόντες το 80% της πολιτικής ηγεσίας στο προσκλητήριο Ελλήνων νεκρών ηρώων

politikoi
Αλγεινή εντύπωση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το κατά πόσον τα λόγια με τα οποία εκφράζονται κατά καιρούς εξυμνώντας την Πολεμική Αεροπορία οι πολιτικοί μας ηγέτες, του Προέδρου της Δημοκρατίας συπεριλαμβανομένου,απηχούν τις πραγματικές τους θέσεις ή είναι απλώς "παχιά" λόγια.


Η Πολεμική Αεροπορία εχθές εόρταζε με μια μεγάλη εκδήλωση στο μέγαρο Μουσικής-που αποδείχθηκε και καλά οργανωμένη παρεπιμπτόντως-όχι απλώς με τη θρησκευτική διάσταση με την οποία γιόρταζε κάθε χρόνο την εορτή των Αρχαγγέλων αλλά για πρώτη φορά τίμησε επισήμως τους νεκρούς της επιχειρήσεως της Κύπρου του 1974, και επίσης για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια αναγνώρισε την επιχείρηση "Νίκη" όπως μόνο και πρώτο ανέδειξε χθες το pronews.gr

Χθες,σε αυτό το προσκλητήριο πεσόντων που για πρώτη φορά έγινε απουσίαζε επιδεικτικά και ανεξήγητα σχεδόν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας πλην βεβαίως του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου και του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Β.Λεβέντη, ουδείς άλλος ένιωσε την ανάγκη να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση της ΠΑ προεξάρχοντος του ΠτΔ Π.Παυλόπουλου ο οποίος είχε προσκληθεί όπως σαφώς ανέφερε η πρόσκληση της εκδήλωσης αλλά δεν ένιωσε την ανάγκη να παραστεί θεωρώντας προφανώς ότι ήταν μια ήσσονος σημασίας τελετή.

Μια τελετή, επαναλαμβάνουμε αναγνώρισης της θυσίας των Ελλήνων για την ελευθερία της Κύπρου και των Ελληνοκυπρίων αδελφών.

Ούτε βέβαια ο πρωθυπουργός αλλά ούτε οι νυν και πρώην αρχηγοί κομμάτων που διετέλεσαν υπουργοί Εθνικής Άμυνας όπως ο Ε.Μεϊμαράκης, η Φ.Γεννηματά ,ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ.Θεοδωράκης, ούτε αυτοί δεν ένιωσαν την ανάγκη να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της Πολεμικής Αεροπορίας και να αναγνωρίσουν την αξία αυτών που επιβίωσαν και βραβεύτηκαν χθες.

Δεν γνωρίζουμε εάν είχε προσκληθεί ο Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Μιχαλολιάκος και δεν παρέστη.

Εάν προσκλήθηκε και δεν παρέστη κακώς, εάν δεν προσκλήθηκε κακώς δεν προσκλήθηκε.

Και η "συγγνώμη" του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου προς τους βραβευθέντες για τα τεσσαράκοντα και ένα έτη καθυστέρησης αναγνώρισης της προσφοράς τους,εκφράζει μόνο τον ίδιο τον ΥΕΘΑ και τον παρόντα Β.Λεβέντη και όχι όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Αν ήθελαν να ζητήσουν "συγγνώμη" και οι υπόλοιποι έπρεπε να ήταν παρόντες αλλά δεν ήταν...

Διερωτώμεθα ποια ήταν η τόσο σοβαρή ασχολία που είχε ο Π.τ.Δ, ο πρωθυπουργός και οι προαναφερθέντες αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να αρνηθούν την, έστω και συμβολική αναγνώριση της θυσίας των πεσόντων της ΠΑ στην Κύπρο το 1974.

Και δεν αναφερόμαστε στο τρίωρο της συνολικής χρονικής διάρκειας της τελετής αλλά στα πρώτα 40 λεπτά πού έγινε το προσκλητήριο των νεκρών και η βράβευση των επιζόντων της ΠΑ του πολέμου της Κύπρου και του πολέμου της Κορέας.

Από τους πεσόντες και τους επιζώντες είχε ζητηθεί να δώσουν την ζωή τους. Αυτοί δεν μπορούσαν να δώσουν 40 λεπτά από την ζωή τους για να είναι παρόντες σε αυτή τη σεμνή τελετή;

Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου