Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων στην Ολομέλεια της Βουλής

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων στην Ολομέλεια της Βουλής
Με άνετη πλειοψηφία εγκρίθηκε και το νομοσχέδιο με τα δεύτερα προαπαιτούμενα από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην επί της αρχής ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ συμμετείχαν 280 βουλευτές. Ψήφισαν «ναι» 154 βουλευτές, παρών δήλωσαν 9 βουλευτές και καταψήφισαν 113 βουλευτές.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, παρών το Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Φωτεινή Αραμπατζή και Γιώργος Βλάχος απέστειλαν επιστολική ψήφο, η οποία εκφράζει πρόθεση ψήφου, αλλά δεν προσμετράται στην καταμέτρηση.
Για τα άρθρα 21, 31, 35, 39, 42, 43, 44, 51 και 53 ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία από την ΝΔ, την Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ.
Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν. Ωστόσο ενδιαφέρον προκάλεσε η ψηφοφορία για το άρθρο 53 που δίνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής. Το άρθρο 53 πέρασε καθώς ψηφίσθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Όμως υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κομματική «γραμμή» από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά που καταψήφισε, την βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη που καταψήφισε και την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά που υπερψήφισε.
Από τα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε όλα τα άρθρα. Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53 το οποίο υπερψήφισε. Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα, ενώ δήλωσε παρών στα άρθρα 35 και 39. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά ψήφισε τα άρθρα 39, 44 και 53. Το Ποτάμι καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 39, 44 και 53 τα οποία υπερψήφισε. Το ΚΚΕ καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά υπερψήψισε τα 39, 43, 53 και δήλωσε παρών στα 31, 42, 44. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψήφισαν όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53. Η Ένωση Κεντρώων καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά ψήφισε τα άρθρα 35, 39 και 53.