Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Π. Μοσκοβισί: Άψογη η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση

Π. Μοσκοβισί: Άψογη η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση
Κοινός σκοπός των Βρυξελλών και της Αθήνας, είναι η Ελλάδα να έχει κοινωνική δικαιοσύνη και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης, σημείωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από το γεύμα εργασίας και την ξενάγηση στην Ακρόπολη, ενώ υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διήμερη επίσκεψή του, ήταν άψογη.

«Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και τείνουμε ευήκοα ώτα στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί και στάθηκε στην ανάγκη η χώρα μας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να καταστεί ελκυστική για τους επενδυτές.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επεσήμανε ότι όλα αυτά τα ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο, στις συναντήσεις του με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκης, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε ως κοινό στόχο να βρούμε τον τρόπο ώστε η Ελλάδα να στήσει μια στερεή οικονομική βάση με κοινωνική δικαιοσύνη. Και βέβαια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση εταίρο της, στέκεται δίπλα της, για να έχουμε κοινή επιτυχία με την Ελλάδα, στην καρδιά της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ζώνης του ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην Ακρόπολη χαρακτηρίζοντας τη σπουδαίο μνημείο, του οποίου το έργο αποκατάστασης έχει υλοποιηθεί εν μέρει και από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως είπε.

Από την μεριά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έκανε λόγο για «πολύ θετικό πνεύμα συζήτησης» και στάθηκε σε τρία σημαντικά βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν και στα οποία, όπως ανέφερε, υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών: πρώτον, να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, δεύτερον, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στη χώρα και τρίτον, να υπάρξει μια συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες μακροχρόνιας ασφάλειας.

«Στο πνεύμα αυτών των βασικών και κοινών στόχων, προφανώς συζητάμε και για τα υπόλοιπα θέματα στα οποία δεν έχουν καταλήξει οριστικά ακόμη. Ωστόσο, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το πνεύμα είναι θετικό, είναι πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αναζήτησης λύσης επωφελούς και για τις δύο πλευρές», συνέχισε ο κ. Σταθάκης.

«Όσον αφορά τέλος το επίμαχο ζήτημα, θα βρεθεί λύση η οποία θα δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες και θα συνιστά ένα ακόμη πεδίο στο οποίο θα υπάρξει συμφωνία», κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου