Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Αντιμέτωπη με νέο "Αττίλα" η Κύπρος


-Η επόμενη μέρα στη Μεγαλόνησο και τι σημαίνει η απόφαση του Eurogroup -Χωρίς "Στούκας" και "Πάντσερ" οι Γερμανοί κατακτούν την Ευρώπη -Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα της Μέρκελ και του Σόιμπλε;

Αντιμέτωπη με νέο "Αττίλα" η Κύπρος

Αβεβαιότητα, προβληματισμός και έντονη ανησυχία για το αύριο επικρατεί στη Μεγαλόνησο μετά την απόφαση του Eurogroup.
Η μαρτυρική και πολύπαθη Κύπρος βρίσκεται και πάλι μπροστά σε ένα νέο "Αττίλα". Οι εκβιστές Γερμανοί, η "συμμορία" της καγκελαρίου Μέρκελ και του Σόιμπλε παίρνουν από χθες το βράδυ την εκδίκησή τους απέναντι στην Κύπρο για το "όχι" που τόλμησαν να ξεστομίσουν οι βουλευτές στις 15 του Μάρτη.
Η κυπριακή κυβέρνηση πέτυχε την παραμονή της χώρας στο ευρώ, μετά από ένα μαραθώνιο συνομιλιών, ωστόσο τα δεδομένα της συμφωνίας κάθε άλλο παρά προς το συμφέρον του κυπριακού λαού είναι.

Η απόφαση επικεντρώθηκε στις δύο μεγάλες τράπεζες, Κύπρου και Λαϊκή.
Με βάση την απόφαση, η Λαϊκή κλείνει, χωρίζεται σε καλή και κακή, η καλή συγχωνεύεται με την Κύπρου και η κακή ρευστοποιείται. Οι καταθέτες λαμβάνουν αποζημιώσεις μέχρι του ποσού των 100.000 και όλα τα μεγαλύτερα ποσά χάνονται (100% κούρεμα). Η Κύπρου με το καλό κομμάτι της Λαϊκής θα υποστούν αναδιάρθρωση με κούρεμα στις καταθέσεις, και πάλι άνω των 100.000, σε ποσοστό ανάμεσα στο 32% και το 45%. Το ποσοστό δεν ανακοινώθηκε, διότι μένει να υπολογιστεί η τελική νέα κατάσταση της τράπεζας, όμως είναι υποχρεωτικό πως θα πρέπει να κουρέψει τόσο, ώστε να έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9%.
Με βάση τη συμφωνία η ΕΚΤ δεν θα διακόψει την χρηματοδότηση του κυπριακού συστήματος και δε θα καταστήσει άμεσα απαιτητά τα 9,2 δισ. ευρώ που έχει δανείσει μέσω του ELA στην υπό κλείσιμο Λαϊκή. Ταυτόχρονα θα επιβληθούν περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, άγνωστης έκτασης και διάρκειας, ενώ και οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την Τρίτη, αλλά σε άγνωστο μεταγενέστερο χρόνο, αφού ληφθούν μια σειρά μέτρων.
Δύσκολες μέρες για την Κύπρο - Αβεβαιότητα στην Ευρώπη
Είναι βέβαιο πως από σήμερα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στη Μεγαλόνησο.
Το πλήγμα που έχει δεχτεί η κυπριακή οικονομία είναι ανυπολόγιστο, το αν θα είναι και μοιραίο θα αποδειχτεί στη συνέχεια.
Τριάντα έννεα χρόνια από την εισβολή του Αττίλα, οι Κύπριοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο εισβολέα!
Οι Γερμανοί κυριαρχούν πλέον στην Ευρώπη. Ελέγχουν απολύτως την ΕΚΤ, τις κυβερνήσεις σε νότο και Βορρά αλλά και τις Βρυξέλλες
Στο χθεσινό Eurogroup φάνηκε ξεκάθαρα πως όλοι υποτάχθηκαν στους εκβιασμούς των Γερμανών. Οι άθλιες και κατάπτυστες μεθοδεύσεις της Μέρκελ και του Σόιμπλε πέρασαν χωρίς καμία αντίσταση.
Η Γερμανία ως «κατοχική» δύναμη βάζει φωτιά στα θεμέλια της Ευρώπης και λειτουργεί πλεόν με όρους της κατοχικής Γερμανίας.
Μπορεί χθες να μην μπήκαν "Στούκας" και "Πάντσερ" στην μαρτυρική Κύπρο, ωστόσο από σήμερα η Κύπρος όπως και η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τη Γερμανική μπότα.
Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολες για τον πολύπαθο κυπριακό λαό, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι συζητησεις για το ποιο θα είναι το επόμενο "θύμα" της Γερμανίας.


πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου