Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τρίτη
Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο, Τρίτη, η χώρα, καθώς κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε σχετική ανακοίνωση τα συνδικάτα αναφέρουν πως «οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Κλειστοί οι Δήμοι
Στην απεργία θα συμμετάσχουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες των Δήμων, ακόμη και οι κοινωνικές δομές, που εξαιρούνταν τις υπόλοιπες ημέρες των κινητοποιήσεων.
Οι Δήμοι θα είναι κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή, αντιδρώντας στο καθεστώς κινητικότητας και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις
Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει ματαιώσεις δρομολογίων.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές.
Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.
Λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην απεργία, την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.


πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου