Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΤΑXISNET. ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

taxis-660 9
Σε σκέψεις για νέα παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων οδηγεί το γεγονός ότι το Τaxisnet, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Μολονότι το Taxisnet έχει «ανοίξει» από τις 24 Μαϊου, παρά ταύτα μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 30% των φορολογικών δηλώσεων ή περίπου 1.800.000 σε σύνολο περίπου 6.000.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι ήδη έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά περίπου 1.800.000 δηλώσεις, ενώ βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα περίπου 350.000 δηλώσεις.


Σύμφωνα με την Ημερησία, σε στιγμή που οι προθεσμίες λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου, οι σύλλογοι των φοροτεχνικών – λογιστών έχουν ήδη ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα ταμεία, κύρια και επικουρικά, ακόμα δεν έχουν στείλει τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.

Επιπλέον, το Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης, ενώ τα ποσά των τόκων δεν έχουν «περαστεί» ακόμη στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1.

Δεν έχουν στείλει βεβαιώσεις άλλωστε οι τράπεζες για δάνεια που έχουν λάβει οι φορολογούμενοι τα οποία έχουν αποπληρώσει μέσα στο 2012. Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου