Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Χαλβατζής:Στόματα κλειστά,ψέματα περισσότερα

ΒΙΝΤΕΟ-Χαλβατζής:Στόματα κλειστά,ψέματα περισσότερα
ΒΙΝΤΕΟ-Χαλβατζής:Στόματα κλειστά,ψέματα περισσότερα

«Ειπώθηκαν πολλά, αποσιωπήθηκαν περισσότερα. Στόματα κλειστά, ψέματα περισσότερα. Και αυτό από υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής μιλώντας στη βουλή όπου συζητείται το θέμα της παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Από την αρχή της συγκρότησης επιδιώξαμε στο μέτρο των δυνάμεών μας να βγει κάτι ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα διερεύνησης και απόδοσης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών  , όπου υπάρχουν. Αναδείξαμε παράλληλα ότι η εμπειρία από τη λειτουργία παρόμοιων επιτροπών έδειξε ότι οι επιτροπές αυτές λειτουργούν στην ουσία με στόχο την συγκάλυψη των προβλημάτων», τόνισε.  

«Από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι τρεις συγγενείς του Παπακωνσταντίνου συν η σύζυγος ενός εξ αυτών απέκρυψαν από την εφορία εισοδήματα που ξεπερνούν τα 6 εκ. ευρώ. Συνεπώς από τη μια αξιοποίηση της λίστας από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου προκύπτουν ενδείξεις ότι εν γνώσει προέκυψε ζημία εις βάρος του δημοσίου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαλβατζής, προσθέτοντας ότι υπάρχει και αλλοίωση της λίστας με σκοπό να προσπορίσει αθέμιτο όφελος στους συγγενείς του.
«Θεωρούμε ότι έχουν προκύψει ενδείξεις και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για τα παρακάτω αδικήματα για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: της νόθευσης εγγράφου με κακουργηματική μορφή, το αδίκημα της απιστίας, το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος», είπε, υπενθυμίζοντας ότι ο έλεγχος έπρεπε να επεκταθεί στην υπεξαγωγή εγγράφου και την πλαστογραφία.
Ο κ. Χαλβατζής σημείωσε ότι  με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία «υπάρχουν σοβαρές τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για τον μετέπειτα υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο για το γεγονός της μη αξιοποίησης της λίστας όσο ήταν υπουργός Οικονομικών».  «Σοβαρές πολιτικές ευθύνες έχει και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που γνώριζε όχι απλά την ύπαρξη της λίστας αλλά και πάρα πολλά στοιχεία της λίστας αυτής», πρόσθεσε.
«Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που έφτασε η λίστα. Οι έλεγχοι περπατούν με ρυθμούς αραμπά.  Μόνο οι λογαριασμοί τριών ονομάτων, συγγενών και μάλιστα δεν ελέγχτηκαν πλήρως», κατέληξε.


πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου