Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νεολαία: Eκδήλωση για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών

Φωτογραφία για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νεολαία: Eκδήλωση για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών
Σε εκδήλωση για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών σε πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων συμμετείχε η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αθηνά Γιακουμογιαννάκη Υπ. Μαθητικού, η Βιβή Τσομπόλη Υπ. Σπουδαστικού, η Δώρα Παληοδήμου Υπ. Εθελοντισμού και η Βάσια Καπερνάρου Υπ. Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού, συνοδευόμενες από την κ. Δέσποινα Χαλκίδη υπ. Γραμματείας Γυναικών του Κινήματος παρέστησαν, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στην εκδήλωση με τίτλο «Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». 


Πρόκειται για μια προσπάθεια δημοκρατικής εκπροσώπησης των φύλων στο εθνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία συνδέεται με τις Ευρωεκλογές του 2014, για τις οποίες έχουν ξεκινήσει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρόμοιες δράσεις ανάμεσα και στα άλλα κράτη μέλη. Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συμμετέχει στο διάλογο, καθώς πιστεύουμε πως κανένας δεν πρέπει να υφίσταται διαχωρισμό για λόγους φύλου, φυλής, ή χρώματος. Ειδικά για την εκπροσώπηση των γυναικών δηλώνουμε υπέρ της παρότρυνσης ενεργούς συμμετοχής των, αλλά όχι υπέρ της ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια ή αλλού καθώς κάτι τέτοιο είναι μειωτικό για κάθε γυναίκα. Οι γυναίκες ζητούν και διεκδικούν ίσα δικαιώματα, όχι εύνοια και ειδική μεταχείριση. 

Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου