Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

"Η Μέρκελ προκαλεί «νευρική ανορεξία» στην Ευρώπη"

Η Μέρκελ προκαλεί «νευρική ανορεξία» στην Ευρώπη
"Η Μέρκελ προκαλεί «νευρική ανορεξία» στην Ευρώπη"



Περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα πλήξει και τους πολίτες της Γερμανίας, προειδοποίησε ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ και κατηγόρησε την 'Αγγελα Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους φορολογούμενους τους κινδύνους της ευρωκρίσης.

«Φυσικά βρισκόμαστε σε μία ένωση ευθύνης. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι;», δήλωσε σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» και επισήμανε ότι για πρώτη φορά θα πρέπει να παραιτηθούν από αξιώσεις και οι δημόσιοι πιστωτές.


Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του επικεφαλής του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία επισήμανε ότι ήταν λάθος να ξεκινήσουν προγράμματα λιτότητας ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες που βρίσκονταν σε κρίση και με απουσία επενδύσεων. «Δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς που αυτή η σωτήρια θεραπευτική νηστεία, την οποία η κυρία Μέρκελ επέβαλε στους Ευρωπαίους εξελίχθηκε σε νευρική ανορεξία», δήλωσε.

Ο κ. Γκάμπριελ υποστήριξε ακόμη ότι στο μέλλον οι ευκατάστατοι πολίτες αυτών των χωρών θα πρέπει να επωμιστούν μεγαλύτερη ευθύνη, ακόμη και αν βρίσκονται στο εξωτερικό και την Καγκελάριο ότι υποστηρίζει με μισή καρδιά τον αγώνα κατά της ανεργίας των νέων στις υπό κρίση χώρες.



Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου