Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κλείνει την Κυριακή η συμφωνία με την τρόικα....


Κλείνει την Κυριακή η συμφωνία με την τρόικα

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, εκκρεμούν «τεχνικής φύσεως» θέματα, προκειμένου να γραφεί το κείμενο της τελικής συμφωνίας για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, που, όπως όλα δείχνουν, θα δίνεται τμηματικά προς τη χώρα ανάλογα με την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων.


Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη του Σαββάτου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τα στελέχη της τρόικας για την οριστικοποίηση της συμφωνίας που θα καταλήξει στην αποταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν, για μισή ώρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του, και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση ότι «συμφωνήσαμε» και ότι «δεν θα συναντηθούμε ξανά».

Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, κάποιες λεπτομέρειες που απομένουν «θα τις δει το Eurogroup».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση έως τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Οι συμμετέχοντες επιθυμούν να οριστικοποιηθούν τα κείμενα, βάσει των οποίων θα υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

Στο Eurogroup θα αποφασίσουν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αν η δόση καταβληθεί τμηματικά ή ολόκληρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου