Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Οι συνιστώσες του Μαξίμου


Xρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης, Σίμος Κεδίκογλου, Φαήλος Κρανιδιώτης. Οι τέσσερις κοντινοί του Αντώνη Σαμαρά ή αλλιώς, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το επικοινωνιακό παιχνίδι του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Όλοι τους, πλην του Σίμου Κεδίκογλου, είναι καλοί φίλοι του σημερινού πρωθυπουργού, από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και του Δικτύου 21. Ο τελευταίος κέρδισε την εμπιστοσύνη του, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί όμως ένα από τα πλέον πιστά στελέχη…

Χ. Λαζαρίδης: Από τον Μαρξ στον Σαμαρά
Πρώην μαρξιστής, αλλά καλός και πιστός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν είναι άλλος από τον άτυπο επιτελάρχη της κυβέρνησης. Από την αντίσταση επί Χούντας και το ΚΚΕ Εσωτερικού, βρέθηκε να ιδρύει το Δίκτυο 21, μια άκρως πατριωτική, ίσως και εθνικιστική οργάνωση και να συνεργάζεται με τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν αποφάσισε να οργανώσει λόμπι ομογενών για το θέμα της «Μακεδονίας». Οι αριστεροί – πρώην σύντροφοί του, τον οικτίρουν και οι δεξιοί – νυν συναγωνιστές του, τον φοβούνται, λόγω της σχέσης του με τον Σαμαρά. Ο Χ. Λαζαρίδης είναι ο άνθρωπος, πίσω απ’ τον πρωθυπουργό κι εκείνος που έχει αναλάβει την αποδόμηση της αριστεράς την οποία γνωρίζει εκ των έσω.
Γ. Μουρούτης για όλες τις δουλειές
O Γιώργος Μουρούτης διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού -σε ένα συμφωνούν όλοι- είναι μοναδική περίπτωση. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε μέσα σε μισή ώρα να κάνει την Ελλάδα να αναρωτιέται αν ο πρωθυπουργός είναι πραγματικά βαριά άρρωστος με αφορμή ένα tweet ενός ανωνύμου χρήστη στο twitter. Είναι ο Οννεδίτης που ακολούθησε τον νυν πρωθυπουργό και στην Πολική Άνοιξη αλλά και στον πολίτικο χειμώνα που ακολούθησε. Είναι ο άνθρωπος που υποστηρίζει ότι ήταν παλαίμαχος του ιδιωτικού τομέα πριν μπει με την βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά στην ασφάλεια του δημοσίου από όπου βοηθούσε τα παλιά του αφεντικά δίνοντας τους δουλειές. Την ίδια ώρα εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαδρομή της συζύγου του Όλιας Αποστολοπούλου στο δημόσιο τομέα.
Σ. Κεδίκογλου: Με καριέρα στα σεμινάρια
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποτελεί το νεότερο πρόσωπο του επιτελείου Σαμαρά. Με σπουδές και μετεκπαιδεύσεις που αμφισβητούνται και μια αμφιλεγόμενη πορεία στη δημοσιογραφική πιάτσα κατηγορήθηκε πρόσφατα ότι αποτελεί «το πρώτο και καλύτερο ρουσφέτι». Ο Σ. Κεδίκογλου, είχε καταφέρει με τη βοήθεια των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε ο πατέρας του, όπως κατά καιρούς έχει καταγγελθεί, να κάνει καριέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να ταξιδέψει για την παρακολούθηση σεμιναρίων στις ΗΠΑ με κρατικά χρήματα και τελικώς να μεταπηδήσει στη ΝΔ και την πολιτική, για να συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του.
Φ. Κρανιδιώτης: Ο συνήγορος του διαβόλου
Είναι ο άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά ωστόσο εκείνος δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Σαμαρά από το 1993. Είναι ο δικηγόρος της ομάδας δίκτυο 21 που μοίραζε μηνύσεις σε όσους διαφωνούσαν για την ακρίβεια στους λιγότερο ισχυρούς πολιτικά. Είναι ο καταδρομέας αλεξιπτωτιστής, ιδιότητα για την οποία είναι περήφανος που έπεσε μέσα στην ζούγκλα των σημερινών Media . Είναι ο άνθρωπος που διακρίθηκε γρήγορα για την βαναυσότητα του την οποία σερβίρει ως λαϊκότητα και αμεσότητα.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου