Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αυτά είναι τα μέτρα – Επιπλέον φόροι, μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, απολύσεις και περικοπές παντού

- 6 δισεκατομμύρια τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός
- Θα πληρώνουμε διπλούς φόρους για το 2013 και το 2014 από την αρχή του χρόνου
- Μειώσεις 280 ευρώ στους μισθούς του Δημοσίου

- Μειώσεις 3,1 δισ. σε συντάξεις και εφάπαξ από τα Ταμεία
Η κάνουλα κλείνει για τα καλά. Μόνο η τσέπη του φορολογούμενου πολίτη θα συνεχίσει να ... ρέει αίμα.
Ο προϋπολογισμός, πριν καν μπουν τα επιπλέον μέτρα για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα, περιλαμβάνει μόνο περικοπές μισθών – συντάξεων και αυξήσεις φόρων.

Επί της ουσίας μιλάμε για έναν προϋπολογισμό που επιβαρύνει τους πολίτες με 6,1 δισεκατομμύρια. 2,5 δισ. είναι οι επιπλέον φόροι, άλλα τόσα θα είναι τα χρήματα που θα εξοικονομήσει το κράτος από την περικοπή σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ από 500 εκατομμύρια θα είναι οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και τις κρατικές υπηρεσίες.
Την ίδια ώρα αυξάνεται η φορολογία των ακινήτων κατά 44%, κατά 11,5% η φορολογία των εισοδημάτων και κατά 8,5% οι έμμεσοι φόροι.


Ουσιαστικά για να μειωθούν οι δαπάνες και να φανούν τα... πλεονάσματα και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους περιλαμβάνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Έτσι το πρώτο... θύμα θα είναι και πάλι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπεται να περικοπούν κατά 280 εκατομμύρια ευρώ.

Μειώσεις μισθών και συντάξεων περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός Παράλληλα θα υπάρξουν οι μειώσεις των συντάξεων και των εφάπαξ καθώς από το επόμενο έτος βάσει της συμφωνίας μέσω μνημονίου με την τρόικα το κράτος είναι υποχρεωμένο να μειώσει κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ τις επιδοτήσεις προς τα Ταμεία.

Ενώ οι δαπάνες του κράτους προς τον πολίτη μειώνονται, αυξάνονται σε όλα τα επίπεδα οι φόροι.
Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ο προϋπολογισμός του 2014 περιλαμβάνει επιπλέον φόρους 2,8 δισεκατομμυρίων με φορολογικές κλίμακες στο 26% και με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ χωρίς καμία ελάφρυνση.
Όλοι, ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες τον επόμενο χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 1,3 ευρώ για τα ακίνητα, ενώ όλοι έχουν να ξεπληρώσουν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο και τις... ουρές των φόρων από το 2013.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 θα πρέπει να πληρωθούν οι τελευταίες δόσεις για τον ΦΑΠ, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Μόνο οι δόσεις αυτές θα επιβαρύνουν τους Έλληνες με περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά για να ... πέσει το χρέος από 175,5% του ΑΕΠ στο 174,8%. Η κυβέρνηση υπόσχεται όμως ότι τον επόμενο χρόνο αντί ύφεσης 4% που είχαμε εφέτος η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη (0,6%) και η ανεργία θα πέσει από το 25,5% στο 24,5%...

Φόρους του 2013 ως το Μάρτιο θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι Την ίδια ώρα όμως θα χάσουν τη δουλειά τους 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι καθώς έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να απολυθουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η τρόικα να ζητήσει απολύσεις και μέσα στο 2015.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου