Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΓΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ Η GOLDMAN SACHS!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΑΓΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ Η GOLDMAN SACHS!
Θα απορρίπταμε σήμερα τη συμφωνία του swap που υπογράψαμε το 2001 με την Ελλάδα, είπε ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs, Michael S. Sherwood, μιλώντας στο channel 4, μεταδίδει το δίκτυο Bloomberg.
Η Goldman Sachs δεν θα προχωρούσε σήμερα σε μια ακόμα συμφωνία όπως το παράγωγο που είχε πουλήσει στην Ελλάδα με το οποίο είχε καλυφθεί το αυξανόμενο χρέος της χώρας για να τη βοηθήσει να εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs.


“Σίγουρα, δεν θα κάναμε μια τέτοια συναλλαγή σήμερα”, δηλώνει ο Sherwood. “Υπήρξαν παρόμοιες συναλλαγές οι οποίες μας προτάθηκαν από άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τις απορρίψαμε επειδή νιώθουμε ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη διαφάνεια γύρω από αυτές”, συμπλήρωσε.
Η Goldman Sachs πούλησε στην Ελλάδα ένα παράγωγο το 2001 το οποίο συγκάλυψε ένα δάνειο, βοηθώντας έτσι τη χώρα να πετύχει τους στόχους της Ε.Ε. Η συμφωνία αργότερα κόστισε στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών προκάλεσε στο τέλος διαδοχικά πακέτα διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αναφέρει το πρακτορείο.
Η ελληνική κυβέρνηση χρωστούσε 600 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 2,8 δισ. ευρώ που δανείστηκε την ημέρα σύναψης της συμφωνίας και η Goldman Sachs έπεισε την Ελλάδα να μην τεστάρει τη συμφωνία με ανταγωνιστές, έχει αναφέρει πέρυσι στο Bloomberg ο κ. Σπύρος Παπανικολάου ο οποίος ανέλαβε τον ΟΔΔΗΧ το 2005, αναφέρει το Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου