Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά τον Τατούλη με υποψηφιότητα από την Αρκαδία!


 Σε μία πολύ δυνατή υποψηφιότητα φαίνεται ότι καταλήγει (εκτός απροόπτου) ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μάχη των περιφερειακών εκλογών της Πελοποννήσου.
Τελευταίες πληροφορίες που γίνονται –όσο περνούν οι μέρες- όλο και εντονότερες αναφέρουν ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσανατολίζονται στην υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου!

Ο Χουντής είναι ένα πολύ σημαντικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι τυχαίο ότι έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής από το 2009…
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκμεταλλευτεί αυτό το ρευστό τοπίο που υπάρχει σε επίπεδο περιφέρειας και να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου … όλα γίνονται!
Ο πιθανός υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έχει γεννηθεί στα Λαγκάδια (το1953) και είναι Γορτύνιος!
Τελείωσε το Γυμνάσιο στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και σπούδασε στο Πολυτεχνείο.
Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός) και του Παντείου Πανεπιστημίου (Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές).
Εντάχθηκε στις γραμμές της Αριστεράς την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα και οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μετέπειτα στο ΚΚΕ.
Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1987, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας μετά το 13ο Συνέδριο το 1991.
Συμμετέχει στον Συνασπισμό από την ίδρυσή του και είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας από το 1992.
Από το 1996 έως το 2000 Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΝ.
Το 2000 έως το 2004 Υπεύθυνος για την Εξωτερική και Ευρωπαϊκή πολιτική του ΣΥΝ και για το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Διετέλεσε Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ το έτος 2004 και μετά το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΣΥΝ Συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας.
Τον Μάιο του 2005 εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού.
Τον Φεβρουάριο 2008 επανεκλέχθηκε Γραμματέας της ΚΠΕ στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά το 5ο Συνέδριο του Κόμματος.
Στις ευρωεκλογές του 2009 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
 kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου