Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κουίκ: Στο συρτάρι του Ρουπακιώτη η μήνυση στην τρόικα

Κουίκ: Στο συρτάρι του Ρουπακιώτη η μήνυση στην τρόικα 


Ο βουλευτής επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς  Κουίκ, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της τρόικας και παρέμεινε τελικά στο συρτάρι του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Απίστευτη εξέλιξη είχε η πορεία της μήνυσης κατά των τροϊκανών Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προσωπικά στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, τον Ιανουάριο 2013, προκειμένου να αποσταλεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πρωτοκολλώντας, ταυτόχρονα, για ενημέρωση και μόνο, αντίγραφο της μήνυσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η μήνυση «θάφτηκε» στα συρτάρια Ρουπακιώτη, η δε Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το δικό της τυπικό αντίγραφο, το απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, για να μπει τελικά στο... αρχείο!
Αυτά γνωστοποιήθηκαν στον Τέρενς Κουίκ, από τον σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, μετά από Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αναζητώντας μετά από εννέα μήνες την τύχη της μήνυσης του κατά των επικεφαλής της Τρόϊκα.
Πιο συγκεκριμένα:
Με το υπ’ αριθμ. 999/28-11-2013 έγγραφό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου γνωστοποίησε στον Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ότι ή μήνυσή του κατά των τριών μελών της Τρόικα τέθηκε στο αρχείο.
Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, επί ολόκληρους μήνες, κρατούσε στο συρτάρι του γραφείου του την σχετική μήνυση και αμέλησε (;;;!!!) να την προωθήσει προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Αθανασίου, δεν διευκρινίζει το πρωτότυπο της μήνυσης αν υπάρχει ή όχι κάπου μέσα στο Υπουργείο του!
Από τη δική του πλευρά ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, έκρινε ότι έπρεπε να αποστείλει το αντίγραφο της μήνυσης για διερεύνηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών αν και η πρόθεση του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, όπως αυτή αποτυπώνεται και στο περιεχόμενο της μήνυσης, ήταν απλά και μόνο να υπάρχει ένα αντίγραφο στο αρχείο της Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να παρακολουθεί την διεθνή εξέλιξη της υπόθεσης και παράλληλα, να μην βρεθεί κανείς Ρουπακιώτης να λέει «Δεν ήξερα, δεν κατάλαβα».
Στη συνέχεια, υπήρξε απρόβλεπτη εμπλοκή επί της ουσίας της μήνυσης από πλευράς Ελληνικής Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είχε ζητήσει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η εμπλοκή αυτή κατέληξε σε εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο, ενώ παραδέχεται ότι οι ενέργειες των μηνυομένων «επέφεραν δυσμενέστατες οικονομικές συνέπειες στον Ελληνικό λαό» αποφαίνεται ότι δεν συνιστούν «εγκλήματα», αφενός μεν γιατί «οι Τροικανοί ενήργησαν», μόνο κατά τον κ. Εισαγγελέα, «χωρίς δόλο», αφετέρου δε γιατί όλες οι πράξεις τους «έγιναν στο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής που εγκρίθηκε από την Βουλή».
Μιας Βουλής, που ως γνωστόν, ενέκρινε εκ των υστέρων με διαδικασίες «μαϊμού», το Μνημόνιο Ι, χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 Βουλευτών, κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.2 του Συντάγματος.
Συνεπώς, με το εισαγγελικό αυτό πόρισμα, δεν λαμβάνεται υπόψη η μη τήρηση της νομιμότητας από πλευράς Πολιτείας, για να απαλλαγούν οι Τροικανοί από τις εγκληματικές τους πράξεις.
Μάλιστα ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν λαμβάνει επίσης υπόψη ούτε και τις αυτοκτονίες (αναφέρονται στη μήνυση) χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που προκλήθηκαν από τις πολιτικές που επέβαλαν οι Τροϊκανοί με εκβιαστικό τρόπο για να εφαρμοσθούν, επικαλούμενος την ετεροδικία των μηνυομένων, ως μέλη διεθνών οργανισμών, αν και η πρόθεση του κ. Κουίκ, όπως αναφέρει στην μήνυση, δεν ήταν να δικαστούν αυτοί από Εθνικά Δικαστήρια, αλλά από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, στο οποίο αυτός ουσιαστικά απευθύνθηκε.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. έκανε την εξής δήλωση:
«Δεν υποχωρώ και θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρις ότου δικαιωθεί ό Ελληνικός λαός. Σύντομα θα επανακαταθέσω δια του νομικού μου συμβούλου, Πολιτευτή Α’ Αθήνας του Κινήματος Βαγγέλη Παπαγεωργίου, την μήνυσή μου στο Δικαστήριο της Χάγης, αφού ή «πρόθυμη» Ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κρατά «ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ» για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού και την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που διέρχεται εδώ και χρόνια ή Χώρα μας!
Υπενθυμίζω επίσης ότι στο Γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό μηνυτήριες αναφορές Ελλήνων πολιτών, εναντίον όλων των εμπλεκομένων Πολιτικών με τα μνημόνια, που έχουν προωθηθεί από την Εισαγγελία Αθηνών και περιλαμβάνουν κατηγορίες ακόμη και για Εσχάτη Προδοσία».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου