Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Από τη χρεοκοπία θα βγουμε, αρκεί να συμφωνήσουμε στο τι είναι πραγματικό και τι κίβδηλο στο βίο μας



Η μέθοδος παραγωγής του πλεονόσματος δεν είναι βιώσιμη κι αυτό γιατί έγινε κατά βάση με υπερφορολόγιση και πολλά “έκτακτα” που θα χρειαστεί να γίνουν μόνιμα . Τέτοιες μέθοδοι αποφέρουν προσωρινή καλυτέρευση της εικόνας σήμερα αλλά δεν εγγυωνται ότι θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο λόγω της ύφεσης που δρά προσθετικά, κοινώς αυτός που μπόρεσε με το ζόρι να πληρώσει σήμερα, δε θα μπορέσει να ξαναπληρώσει και αύριο.
Τόσες πολλές φορές που έχουν πια ειπωθεί, τόσες φορές που έχει χτυπήσει το προειδοποιητικό καμπανάκι ματαίως, μοιάζουν τα λόγια σαν ένα δημόσιο ”νίπτω τας χείρας μου”, ”τα είπα εγώ”, αδικοχαμένες επισημάνσεις, ανεδαφικές προσπάθειες αφύπνισης, που αποτελούν φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ότι κι αν λέμε, όσο κι αν προσπαθήσουμε, οι ”τοίχοι” των γραφειων είναι πολύ παχείς, αδιαπέραστοι από την αλήθεια μας, οι υστερόβουλοι κόλακες και οι αρχομανείς αυλικοί άγρια λεφούσια, οι υπεύθυνοι δεν έχουν το χρόνο μα ούτε και την απαιτούμενη τόλμη να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα μετωπικά, χωρίς να δραπετεύουν άνευ αντίστασης, στα αισιόδοξα καθησυχαστικά παραμύθια που διηγούνται ανελλιπώς οι βολεμένοι και τόσο βολικοί τους υπηρέτες . Tο 2009 το ελληνικό κράτος είχε δαπάνες 84,2 δισ. ευρώ και έσοδα 50,5 δισ. ευρώ. Εμφάνισε έλλειμμα 36,3 δισ. ευρώ από το οποίο τα 24,3 δισ. ευρώ πρωτογενές δηλ. εκτός τόκων. Το 2009 η Ελλάδα χρεοκόπησε καθώς οι δαπάνες ξεπέρασαν τα έσοδα κατά 36,3 δισ. ευρώ περίπου και οι εισαγωγές ήταν τριπλάσιες των εξαγωγών. Αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, πολιτικοί, πελάτες, συντεχνίες, συνδικαλιστές και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες κατάφεραν όχι μόνο να αποποιηθούν τις ευθύνες της χρεοκοπίας, αλλά να παριστάνουν και τους τιμητές (πολλοι απο αυτους μεταπηδησαν αριστερα). Κρύφτηκαν πίσω από το μνημόνιο και παρίσταναν και συνεχίζουν να παριστάνουν πως για την βίαιη ύφεση που έφερε η μείωση των κρατικών δαπανών ευθυνόταν το μνημόνιο και όχι όσοι διόγκωσαν τις δαπάνες του κράτους και διέλυσαν μετά την μεταπολίτευση τον παραγωγικό ιστό με σοσιαλιστικούς πειραματισμούς. Οι νεο-αριστεροι 20 χρόνια μετά την παταγώδη αποτυχία και κατάρρευση των σοβιετικών καθεστώτων απέκτησαν πολιτικό ρεύμα προτείνοντας σαν διέξοδο από την κρίση την οικοδόμηση στην Ελλάδα αυτού που απέτυχε στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μάλιστα χωρίς τις πρώτες ύλες της ΕΣΣΔ. Ετσι όταν στη Δύση μειωνόταν το κράτος εμείς εισερχόμασταν στην περίοδο του Παπανδρεϊκού σοσιαλισμού, των επιδοτήσεων, των δανεικών και της διαφήμισης της διαφθοράς. Μόλις προσγειωθουμε, θα δούμε ότι η Δεξιά εφαρμόζει πολιτικες αριστεράς με περισσότερο κράτος που εφαρμόζει η λεγόμενη Δεξια ,είναι Βασικο Συστατικο της Ιδεολογιας της Αριστερας. Δειτε το διαγραμμα ,με μαθηματικούς όρους, με την κλίση που έχει αυτή η καμπύλη, όταν ο χρόνος τείνει στο 2014, το πλεόνασμα τείνει στο μείον άπειρο. Το διάγραμμα, αφορά στο “Primary deficit or surplus”, δηλαδή στο πρωτογενές αποτέλεσμα, έσοδα μείον έξοδα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα τοκοχρεολύσια...
(Greece - Primary deficit or surplus - All sectors/ unspecified/ not applicable (ESA95) - EUR - General government (ESA95)-EUR - Non-financial flows current prices - Euro, irrevocable conversion rate - Neither seasonally nor working day adjusted) Source :European System of Central Bank (ESCB), European Commission (Eurostat) and national data.

 
Κώστας Παντελάκης-Πολιτευτής Ν.Χανίων ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου