Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Έφυγε» η πρώτη επιστολή στους δανειστές –Στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

 1a1
Η τρισέλιδη επιστολή περιέχει σε… τίτλους τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει στους «θεσμούς» η ελληνική κυβέρνηση. Και αφού εστάλη η… πρώτη γεύση, η Αθήνα θα περιμένει τις παρατηρήσεις και τις αντιδράσεις τους, ώστε τη Δευτέρα να συνταχθεί το τελικό κείμενο.

Οι οριστικές προτάσεις της κυβέρνησης θα σταλούν τη Δευτέρα και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί και τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Αν εκεί δεν υπάρχει συμφωνία, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο, έκτακτο, Eurogroup, την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης θα περιέχει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, σειρά φορολογικών ρυθμίσεων, μέτρα για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ανάμεσα στις προτάσεις της κυβέρνησης συγκεκριμένα θα είναι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις αλλά και εκείνη για τα «κόκκινα δάνεια» και το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.



 planetnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου