Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

«Οι άπληστοι Έλληνες», ο ρόλος του Σόιμπλε και των τραπεζών στην εκστρατεία μίσους της BILD


View image on Twitter 

«Οι άπληστοι Έλληνες», ο ρόλος του Σόιμπλε και των τραπεζών στην εκστρατεία μίσους της BILD


Η νέα ανθελληνική προπαγάνδα της γερμανικής εφημερίδας BILD-Zeitung είναι μία από τις «μαύρες» σελίδες της δημοσιογραφίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. «Όχι άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες» ήταν το αισχρό πρωτοσέλιδο της BILD, καλώντας μάλιστα τους αναγνώστες της να τραβήξουν «selfies» με αυτό και να τις στείλουν στην εφημερίδα.

Μια τόσο οργανωμένη συκοφαντία ενός ευρωπαϊκού λαού προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Είναι τυχαίο ότι η BILD προωθεί, ουσιαστικά, τις...
θέσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών; Μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εισηγήθηκε να ψηφιστεί στο γερμανικό κοινοβούλιο η συμφωνία του Eurogroup, έχει, ωστόσο, αναλάβει προσωπικά τη δυσφημιστική «σταυροφορία» εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Λίγο πριν το τέλος της πολιτικής του καριέρας, ο Σόιμπλε τα δίνει όλα για να αποτύχει μια κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο που «τόλμησε» να μιλήσει για την Ευρώπη των λαών και να αμφισβητήσει τη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη των αγορών.

Ο «σκληρός» δεξιός Γερμανός πολιτικός δεν θα μπει στα βιβλία της ιστορίας για την Ε.Ε ως σωτήρας, αλλά ως ένας υπονομευτής του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Του ταιριάζει γάντι να υποστηρίζει την επιχειρηματολογία του μια κίτρινη φυλλάδα, όπως η BILD. Ο λαϊκισμός εναντίον της Ελλάδας πουλάει στη Γερμανία, έχει εκτραφεί συστηματικά, όλα αυτά τα χρόνια, από τη συνεχή επιτιμητική ρητορική Γερμανών πολιτικών. Τώρα, βρίσκεται στο απόγειο του χάρη στη «δημοσιογραφική» σχολή της Axel Springer A.G., της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας.

Ο «σοβαρός» κύριος Σόιμπλε δεν έχει βρει τον…χρόνο για να εξηγήσει στους πολίτες της χώρας του ότι από το τεράστιο πακέτο «βοήθειας» ούτε το 8% δεν κατέληξε στα ελληνικά κρατικά ταμεία. Όλα τα υπόλοιπα χρήματα πήγαν στη «διάσωση» των τραπεζών – και της χώρας του- που είχαν αφειδώς δανείσει τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να αγοράζουν, μεταξύ άλλων, πανάκριβα όπλα από γερμανικές εταιρείες. Μάλιστα, οι ίδιες τράπεζες, που δεν λένε …κουβέντα για το επίμαχο ζήτημα, «έπαιξαν» αργότερα με τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας αποκομίζοντας νέα κέρδη. Αν η BILD είχε κάποια σχέση με την αλήθεια τότε θα κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο « Όχι άλλα δισεκατομμύρια στις διεφθαρμένες τράπεζες».

Η χειραγώγηση των αναγνωστών της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, όπως εξίσου επικίνδυνη είναι και η ανάλγητη πολιτική του Σόιμπλε που εξωθεί στη φτώχεια εκατομμύρια Ευρωπαίους. Ευτυχώς, η Ένωση των Γερμανών Δημοσιογράφων αντέδρασε στο κατάπτυστο δημοσίευμα, μαζί με πολίτες και μερικούς πολιτικούς.

Πολλοί Γερμανοί είναι θύματα της παραπληροφόρησης. Οι περισσότεροι έχουν δεχθεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν μπορούν να διακρίνουν πως μπορεί οι Έλληνες να έχουν κάνει λάθη αλλά δεν είναι αυτοί οι «άπληστοι», σε αντίθεση με τους κερδοσκοπικούς τραπεζικούς κολοσσούς και τους πολιτικούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ανάλογα «δείγματα» έχουμε και στην Ελλάδα.

Από infocannibal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου