Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Κάνε το όπως ο φιλέλληνας, Νάιτζελ Φάρατζ… Ευρωβουλευτής με θέρμη υπέρ της Ελλάδας «ξεβρακώνει» την Ευρώπη

Κάνε το όπως ο φιλέλληνας, Νάιτζελ Φάρατζ… Ευρωβουλευτής με θέρμη υπέρ της Ελλάδας «ξεβρακώνει» την Ευρώπη (Βίντεο)


Να που υπάρχουν και εξωτερικοί σύμμαχοι για την πατρίδας μας… Ο ευρωβουλευτής, Πολ Νουταλ, του βρετανικού κόμματος UKIP, αρχηγός του οποίου είναι ο γνωστός φιλέλληνας, Νάιτζελ Φάρατζ, ξέσπασε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο εναντίον των δανειστών της Ελλάδας και ζήτησε, ακολουθώντας τα χνάρια του πρόεδρου του, από τους Έλληνες να αντισταθούν.
«Θέλω να ξεκινήσω την ομιλία με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος πριν από δύο ημέρες είπε »κάνετε λάθος αν νομίζετε πως είναι δημοκρατία να αλλάζει ο τρόπος που δουλεύει η Ευρωζώνη, λόγω ενός εκλογικού αποτελέσματος». Όντως, κύριε Γιούνκερ, εσείς είπατε πως «δεν μπορεί να υπάρχει καμία δημοκρατική επιλογή που θα πηγαίνει κόντρα στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Λοιπόν, αυτές οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές του τι πιστεύουν οι ευρω-φανατικοί για τη δημοκρατία. Και δεν είναι ειρωνικό ότι καταστρέφετε τη δημοκρατία στο μέρος που γεννήθηκε, την Ελλάδα; Εσείς επιτρέψατε στην Ελλάδα να εισέλθει στη νομισματική ένωση, ενώ δεν θα έπρεπε να μπει ποτέ. Εσείς αποπέμψατε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό, ως πρόσφερε στην πατρίδα του μια διέξοδο μέσω δημοψηφίσματος. Εσείς επιβάλλατε λιτότητα που έχει φέρει τον ελληνικό λαό στα όριά του και εσείς εξακολουθείτε να πνίγετε τη χώρα κάτω από οικονομικά δεσμά», ανέφερε αρχικά.
Και συνέχισε: «Σας λέω λοιπόν το εξής: η κυριαρχία και η δημοκρατία δεν είναι δικά σας για να πάρετε. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολλά. Οι εμπόλεμες γραμμές είναι ξεκάθαρες: είναι οι δυνάμεις της δημοκρατίας στην Ελλάδα που παλεύουν εναντίον των αντιδημοκρατικών δυνάμεων στην ΕΕ. Προς το ελληνικό κοινοβούλιο λέω: θα αντέξουν οι 300; Και προς τους Έλληνες λέω: να δείξουν κουράγιο και να υπερασπιστούν τα εκ γενετής δικαιώματά τους. Είστε οι δημιουργοί της δημοκρατίας και τώρα πρέπει να την σώσετε. Βρείτε το σθένος και το κουράγιο από τους προγόνους σας. Μην ενδίδετε, αντισταθείτε. Είστε οι υπερασπιστές της δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Είστε το έθνος του Όμηρου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και αν αντισταθείτε θα είστε πηγή έμπνευσης για όλους μας».
Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της ομιλίας του ο Νουτάλ δέχθηκε πλήθος χειροκροτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου