Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Βόμβες Καμμένου στη Βουλή:»Το έλλειμμα του 2009 στο ΥΠΕΘΑ φουσκώθηκε κατά 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ»

Γράφη ο Γιώργος Λυκουρέντζος
Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένων στελεχών της κυβέρνησής του εξαπέλυσε από τη Βουλή και τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένοςυποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είχε προγραμματίσει την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ πριν ακόμα αναλάβει τις τύχες της χώρας. «Κάποιοι είχαν δόλο. Αν αυτός ο δόλος απέφερε οικονομικά κέρδη σε κάποιους είναι υποχρέωσή μας να το εξετάσουμε» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε εκτενείς αναφορές σε παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 υποστηρίζοντας ότι από την έρευνα που διεξάγεται στο Υπουργείο προκύπτει ότι μόνο για το ΥΠΕΘΑ ο προϋπολογισμός του 2009 φορτώθηκε με 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ από εξοπλιστικά συστήματα τα οποία δεν είχαν παραληφθεί. «Μόνο αυτά τα 3,4 δις ευρώ μπορούν να αποδείξουν την παραποίηση των στοιχείων» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος τέλος στον λογιστικό έλεγχο του χρέους ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι αποτελεί εντολή του λαού αλλά και υποχρέωση της χώρας η οποία απορρέει από τους ίδιους τους κανόνες της Ε.Ε και εξέφρασε τη λύπη του για ότι στην Επιτροπή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν εκείνοι οι οποίοι συμφώνησαν στη σύναψη συμφωνιών εκτός της συνταγματικής νομιμότητας. «Η πολιτική που επεβλήθη από τους δανειστές ήταν καταστροφική. Θα αποδειχθεί αν ήταν λάθος ή δόλος και θα αποδειχθεί αν κάποιοι κέρδισαν από όλο αυτό» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου