Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Γερμανική επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας!

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει την τάση να καθιστά τη Γερμανία υπεύθυνη για όλα τα κακά της Ελλάδας και της Ευρώπης» 

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Δεν πάει να είναι δεξιός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος - δηλαδή ομοϊδεάτης της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του υπουργού της επί των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;

Και μόνο το γεγονός ότι εξελέγη αρχηγός του ελληνικού κράτους με πρόταση του αριστερού πρωθυπουργού της χώρας, αρκεί για να τον κατηγορήσουν ανοιχτά οι Γερμανοί για αντιγερμανισμό. «Πολλές φορές μπορεί να απορεί κάποιος γιατί ο αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης Αλέξης Τσίπρας έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ του να εκλέξει Πρόεδρο του κράτους ακριβώς έναν συντηρητικό» αρχίζει ένα άρθρο της η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η γνωστή πλέον σε όλους τους Ελληνες εφημερίδα της γερμανικής ελίτ. «Η αιτία είναι απλή» συνεχίζει ο αρθρογράφος και εξηγεί: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει την τάση να καθιστά τη Γερμανία υπεύθυνη για όλα τα κακά της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν τον ξεπερνά κανείς από όσους ανήκουν στο πολιτικό προσωπικό της Αθήνας»! Ο Μίκαελ Μάρτενς, ανταποκριτής της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στη χώρα μας και πραγματικά ο Γερμανός δημοσιογράφος με την κατά πολύ υπέρτερη γνώση της ελληνικής πολιτικής κατάστασης από όλους τους ομοεθνείς συναδέλφους του, συνεχίζει ακάθεκτος: «Αυτό τον καθιστά, συντηρητικό-ξεσυντηρητικό, αποδεκτό ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα η στάση του Παυλόπουλου ελάχιστη εντύπωση προκαλούσε, επειδή πρώτον, τελευταία, δεν ανήκει πλέον στην πρώτη γαρνιτούρα της αθηναϊκής πολιτικής και δεύτερον αυτός ο πολιτικός ντύνει ακόμη και τους πιο κακόβουλους ισχυρισμούς με το ένδυμα ψυχρής διανοητικότητας, γι' αυτό και δεν προσφέρονται για κουρελότιτλους». Ο Μάρτενς εννοεί εδώ ότι έτσι που τα λέει ο Παυλόπουλος δεν μπορεί η «Μπιλντ», αυτό το... αγλάισμα της γερμανικής δημοσιογραφίας, να βγάλει ανθελληνικούς τίτλους!

Ο Μάρτενς είχε δυστυχώς την ατυχία το άρθρο του να δημοσιευθεί ακριβώς την ημέρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρισκόταν στην Κύπρο και έκανε μια διά της δήθεν αρνήσεως περιγραφή της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας στην Ευρώπη. Δεν θα ήθελα να σκεφθώ, είπε ο Ελληνας Πρόεδρος, ότι «μπορεί η πλειοψηφία τουλάχιστον του γερμανικού πολιτικού συστήματος να θεωρεί ότι είναι δυνατόν να υπάρξει η Ευρωπαϊκή Ενωση ως μια γερμανική Ευρώπη». Δεν τολμώ να σκεφθώ καν, συνέχισε ο Ελληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι «οποιοσδήποτε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης -αυτής της ΕΕ που δημιουργήθηκε με όλα εκείνα τα οράματα, τα οποία ξέρουμε τι ήθελαν να αποφύγουν αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- σκέπτεται, όση ισχύ μπορεί και να έχει, με όρους εκβιασμών».

Σιγά μην υπάρχει άλλη γερμανική πολιτική, διαφορετική από εκείνη των ανελέητων εκβιασμών και της ισχύος! Αποκλειστικά και μόνο αυτή μπορούν να καταλάβουν και να ασκήσουν οι Γερμανοί! Φυσικά είναι αδύνατον να υπάρχει στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης άρθρο ή εκπομπή εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο να μην αφιερώνει μερικές γραμμές εναντίον των ΑΝΕΛ. Η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» δεν ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα, αποδεικνύοντας εμπράκτως πόσο πολύ ενοχλεί τη γερμανική ελίτ το γεγονός της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εξόφθαλμο ότι δεν αριστερή. Είναι στο αστικό πλαίσιο, αλλά είναι αντιμνημονιακή - δηλαδή κατ' ουσία αντιγερμανική και ως εκ τούτου συνιστά παράδειγμα για όλα τα αντιγερμανικά κόμματα της Ευρώπης, ανεξαρτήτως αν αυτά είναι δεξιά, αριστερά ή κεντρώα. «Ενώ ο δεξιός λαϊκιστής υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εκπροσωπεί τον φτηνό τύπο του ''ξυλοδαρμού'' των Γερμανών, ο Παυλόπουλος καλλιεργεί έναν αντιγερμανισμό των σαλονιών δοκιμιακού επιπέδου σε ακαδημαϊκά περιοδικά.

Ως παράδειγμα επίδειξης μπορεί να θεωρηθεί άρθρο (σ.σ. του Προκόπη Παυλόπουλου) στο εβδομαδιαίο περιοδικό ''Επίκαιρα'', που ασχολείται με την κρίση του ευρώ. Το άρθρο αυτό φαινομενικά βαδίζει πιο κομψά από τις χοντροκομμένες γελοιογραφίες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή της Ανγκελα Μέρκελ με στολές των Ες-Ες, χρησιμοποιούν όμως το ίδιο συρτάρι» ισχυρίζεται ο Γερμανός αρθρογράφος. Με εντυπωσιακό μίσος καταφέρεται εναντίον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας: «Είναι ένας αντιπρόσωπος εκείνης της ελίτ, η οποία πρώτα οδήγησαν τη χώρα τους στον τοίχο και στη συνέχεια κατηγορούν άλλους ότι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό» υπογραμμίζει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Δεν συγχωρούν οι Γερμανοί στον Προκόπη Παυλόπουλο τη θέση ότι εν μέσω κρίσης έλαβαν χώρα στα κράτη του Νότου της Ευρωζώνης βίαιες δομικές και οικονομικές στρεβλώσεις, όλες τους αποκλειστικά γερμανικής προέλευσης. Εχει απόλυτο δίκιο και στο θέμα αυτό όμως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ξέρει τι λέει.

Πηγή "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου