Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αρχίζει η αρπαγή των καταθέσεων από τις εφορίες

eforia 


Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων από την εφορία με βάση διάταξη του αναθεωρημένου μνημονίου που έχει στόχο να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται «εισπράξιμα». Η υπουργική απόφαση που αναμένεται να υπογραφτεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιαν. Στουρνάρα προβλέπει την χωρίς προειδοποίηση κατάσχεση ποσών από τις καταθέσεις, ίσως και πάνω από το «ακατάσχετο» των 1.000 ευρώ.

Οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών χωρίς να εξετάζουν από πού προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά, δηλαδή χωρίς να ενδιαφέρονται αν πρόκειται για χρήματα μισθών ή συντάξεων κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των οφειλετών. Η χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του Δημοσίου θα γίνεται χωρίς καμιά προειδοποίηση. Το ακάλυπτο ποσό της οφειλής θα αναζητείται με την επιβολή άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Η προώθηση της σχετικής ρύθμισης τρομοκρατεί τους τραπεζίτες που φοβούνται εκροή καταθέσεων, καθώς ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι, που θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να προστατεύσουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Στις εφορίες εξακολουθεί το αλαλούμ με τους κλειδάριθμους, καθώς το σύστημα πετάει έξω πολλούς φορολογούμενους που υποχρεώνονται να αποκτήσουν νέο κλειδάριθμο για να δουν το εκκαθαριστικό τους ή τον ΦΑΠ 2011-12. Στις ουρές, οι πολίτες ρωτούν ο ένας τον άλλο, πως θα πληρώσουν τους νέους φόρους, αφού ακόμη χρωστάνε τους φόρους του 2012.

rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου