Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πολιτικοί αγύρτες, που «δεν έχουν ανταλλακτικό»!


 Τα ανδρείκελα της τρόικας, που παριστάνουν τους κυβερνώντες, έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας.

Την ώρα που απολύουν με συνοπτικές διαδικασίες χιλιάδες εργαζομένους από το Δημόσιο για να επιδείξουν καλή διαγωγή στα αφεντικά τους, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στην αύξηση της τερατώδους ανεργίας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους και εξαγγέλλουν πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης με μισθούς πείνας!

Αλήθεια, πώς νομιμοποιείται, πολιτικά και ηθικά, η σημερινή «κυβέρνηση», όταν απολύει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους δημοσίους υπαλλήλους, να εξαγγέλλει παράλληλα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για την αντιμετώπιση, δήθεν, της ανεργίας;



Και όλα αυτά στον απόηχο της πρόσφατης, απερίφραστα, κυνικής ομολογίας του ΔΝΤ ότι απέτυχε στο πρόγραμμα που επέβαλε στην Ελλάδα. Μια κυνική ομολογία που αποτελεί κόλαφο για τις «ορντινάτσες» της τρόικας, που υπερασπίζονται λυσσαλέα και ακολουθούν πιστά τις καταδικαστικές πολιτικές της για τον ελληνικό λαό.

Καταδικαστικές πολιτικές, οι οποίες όχι μόνο έχουν γονατίσει και αποσαθρώσει την ελληνική κοινωνία, αλλά και κάνουν κάθε μέρα τα πράγματα πολύ χειρότερα, ακόμη και σε εκείνους τους σημαντικούς δείκτες της οικονομίας, στη βελτίωση των οποίων (υποτίθεται) στοχεύουν τα αλλεπάλληλα, επώδυνα και δυσβάστακτα μέτρα!

Πώς, λοιπόν, οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο, όπως συνεχώς διακηρύσσει ο «Yes Men» Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παριστάνει τον πρωθυπουργό, όταν σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 321 δισ. ευρώ;

Μόνο μέσα στο 2013 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 16 δισ. ευρώ και έφτασε στο σημείο να αντιστοιχεί σήμερα στο 180% του ΑΕΠ!

Το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η κυνική ομολογία του ΔΝΤ ότι έπεσε έξω με την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση του δημοσίου χρέους, αποδεικνύουν πως οι επώδυνες θυσίες των Ελλήνων δεν έχουν πιάσει τόπο, παρά τα όσα περί του αντιθέτου ισχυρίζονται οι «ορντινάτσες» της τρόικας και ότι τα χειρότερα έρχονται. Οι άνθρωποι «δεν παίζονται», και όπως συνηθίζει να λέει χαριτολογώντας ο ελληνικός λαός, «δεν έχουν ανταλλακτικό»! Πρόκειται για πολιτικούς αγύρτες που (νομίζουν ότι) εμπαίζουν και προκαλούν τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Δυστυχώς, όμως, για τους ίδιους, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι και ότι θα τους δώσει σύντομα την απάντηση που τους αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου